Контакти
0

Недвижими имоти в района на Брезник продава и отдава под наем

Разположен в област Перник, град Брезник е част от Западна България и се намира в близост до градовете Трън и Сливница, Перник и Батановци. Град Брезник е също част от етнографската и историческа област Граово, която е оградена от планините Витоша и Голо Бърдо, Ерулска и Рудина, Букова глава и Любаш, Вискяр, Завалска и Люлин. В момента в града работи завод за хладилна техника, цех за производство на плоскости, шивашки цех и сладкарски цех.

Град Брезник има хилядолетна история и тук има останки от времето на траките и римляните. Градът е основан заедно с градовете Средец и Срем, Пловдив и Ниш. Сред забележителностите днес има два православни храма, два действащи манастира, параклис. До края на XIX век тук е имало и метох към Рилския манастир.

Останалите забележителности, които следва да се посетят тук са местността „Бърдото“, студения минерален извор „Желязна вода“, чиято вода е подходяща за лечение на анемии, кожни, чернодробни и стомашно-чревни заболявания. В Брезник се организира кукерски празник, който се провежда седем дни преди международния фестивал в близкия град Перник. Тук се провежда и събор „Видовден“, който в миналото е продължавал три дни.

В град Брезник и района има предлагане на различни недвижими имоти. Офертите включват апартменти, къщи, вили и парцели земя. Ако искате да получите повече информация или да направим конкретно търсене по зададени от вас критерии за покупка и цена, то свържете се с брокерите от нашата агенция за недвижими имоти.

Прочетете цялата информация
1 намерени оферти
Подреди по
Продажба
Ексклузивно За частни лица
Парцел в регулация до гр. Перник Близо до гр. Перник Парцел в индустриалната зона на град Брезник Предлагаме на вашето внимание голям парцел в регулация с площ 47 667 кв.м. в индустриалната зона на гр. Брезник. Градът е трети по големина в областта след Перник и Радомир и е административен център на община Брезник. Парцелът е равен, намира се в промишлената зона, ...прочети повече
1 от 1 резултати

Не можете да намерите подходящ имот? Свържете се с нас, ние ще Ви помогнем!

Изпратете запитване