Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС публикува анализ на пазара на имоти за първото тримесечие на 2010 г.

2010-04-12   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС публикува анализа си за пазара на недвижими имоти в България през първото тримесечие на 2010 г. Ето и няколко от основните тенденции през първите три месеца на годината:

• Първото тримесечие на 2010 г. беше сравнително успешно за имотния пазар в България, като средната активност на пазара е с около 40% по-висока от активността през първото тримесечие на 2009 г.
• Продажбите на имоти през януари и февруари 2010 г. се задържаха на нива от второто полугодие на 2009 г.
• Месец март донесе по-голяма активност на пазара и сделките отбелязаха рекорден брой от началото на кризата и ръст от 50% спрямо средномесечните нива за последните 10 месеца.
• Активността на пазара за градски имоти в София и Варна остава непроменена спрямо последната половин година и цените на имотите на база реално сключени сделки се запазват стабилни.
• Сделки продължават да се сключват само с луксозни имоти или с много евтини имоти, като основното изискване на купувачите е да са на изгодни цени.

Ако трябва да се обобщи с едно изречение моментното състояние на пазара, то би звучало така: "Купувачите се завръщат, има интерес, увеличава се броят на сключените сделки, но всичко това важи само за имоти, оферирани на атрактивни цени".

Ако желаете да получите по е-мейл пълния анализ, моля натиснете тук.

Стигна ли пазарът на имоти дъното?

---
Авторски права: 2010 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2010.


  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване