Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Годишен анализ на пазара на жилищни и ваканционни имоти за 2014 г.

2015-01-27

Излезе годишният анализ на BULGARIAN PROPERTIES за жилищния и ваканционния пазар през 2014 г. Вижте някои от акцентите:

Изминалата година беше най-успешната година за имотния пазар от началото на кризата. Пазарът навлезе в нов етап на развитие, спадът на цените на имотите приключи и това накара много купувачи да се завърнат на пазара.

Можем да наречем 2014 г. „Година на завръщането на купувачите“. Завърнаха се българските купувачи, които купуваха имоти в най-големите градове на страната и това доведе до увеличение на обема от продажби, както и до положителни изменения в цените за първи път от началото на кризата.

София

През годината ясно се очертаха 2 периода с различни пазарни динамики. Първото полугодие, в което активността и цените не се различаваха особено от тези през 2013 г. и второ полугодие, в което обемите продажби бързо нараснаха, предлагането отчетливо започна да намалява и цените на база реални сделки, а и на база офертни цени, започнаха леко да се покачват. Тези процеси доведоха до приключване на годината с 3% ръст на цените в София според данните на НСИ.

Банско и ски курортите

През 2014 г. цените в Банско продължиха да спадат, но добрите новини са, че спадовете останаха в рамките на до -5% и можем да очакваме повече сделки през вече доста активния зимен сезон.

Средната цена на продадените апартаменти в Банско за 2014 г. е 360 евро/кв.м. Средната обща цена на закупените апартаменти в курорта е на рекордно ниски нива – 20 100 евро. Това на практика е такава цена, която е достъпна и за местните купувачи и затова към момента 50% от купувачите в Банско са българи.

Изпратете ни запитване за пълния анализ

Вижте нашите топ имоти в София

Вижте топ имоти в ски курортите

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване