Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Средната цена на продадените апартаменти в Банско е 640 евро/кв.м.

2009-10-01   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

Според анализа на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС за 2009 г. за цените на ваканционните имоти в големите ски курорти в България най-търсените ски имоти са апартаментите в Банско. Средната цена на квадратен метър на апартаменти в Банско е 640 Евро, сочат данните от анализа на база реално сключени сделки през периода май-септември 2009 г.

Причината апартаментите да са най-търсеният тип имот в зимния курорт е, че цените им са по-достъпни и могат да бъдат по-лесно управлявани и отдавани под наем за допълнителен доход.

Според данните на компанията броят на сделките с ваканционни имоти в Банско през лятото на 2009 г. не отстъпва на този от лятото на 2008 г., което е положителна тенденция и поради факта, че спадът в продажбите на всички видове имоти за същия период на 2009 спрямо 2008 г. е около 40%

Но причините за раздвижилите се продажби в Банско това лято трябва да се търсят не само в драстичното падане на цените. Един от козовете на Банско да привлича туристи все по-активно са фактори като доброто качество на строителството и многото екстри, които комплексите предлагат, включително и външни басейни, които на практика правят сезона в планината целогодишен. В Банско през лятото се провеждат и множество фестивали и празненства, като един от най-значимите е Банско Джаз Фест, който се провежда през август вече 12 години.

От 2 до 4 октомври 2009 г. в Банско ще се проведе и първата туристическа борса „Традиции с бъдеще”. Участници в туристическата борса ще бъдат общини и кметства, фирми, предлагащи бази за отдих и развлечения, спа хотели и балнео хотели, туроператори и тур агенти, съвети и сдружения по туризъм, информационни центрове, фирми за хотелиерско и ресторантьорско оборудване. На форума ще се представят също национални и природни паркове, учебни заведения, неправителствени организации, фирми за специализиран софтуер, рекламни агенции и издателства, банкови и застрахователни агенции, туристически аниматори.

Ако желаете да прочетете пълния анализ за цените на ски имотите в България, моля натиснете тук.

Разгледайте нашите оферти в Банско

---
Авторски права: 2009 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2009.


  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване