Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имотният пазар в Пловдив през 2018 г. Анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2018-12-05   |  Полина Стойкова MRICS, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES

Пловдив е лидер по ръст на цените на имотите сред големите градове през тази година.

Тук по-осезаемото поскъпване на цените започна в края на 2016 г., като през 2017 г. достигна 11% на годишна база, а през 2018 г. продължи да се ускорява и достигна 16% по данни на BULGARIAN PROPERTIES. Това е най-високото ниво на растеж, постигнато от голям областен град през тази година.

Тенденцията на забавяне на нарастването на цените, която наблюдаваме в София, вече започва да се усеща и в Пловдив, което ни кара да очакваме през следващата година и в Пловдив нарастването на цените да бъде в доста по-умерени граници.

Пловдив e и сред най-активните пазари по обем на издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради. За деветмесечието на тази година са издадени 638 нови разрешителни при 717 в най-големия жилищен пазар - София.

За втора поредна година обемите на новите разрешителни за строеж задържат високи нива, което отразява и голямото предлагане на ново строителство в града.

Вижте още данни за жилищния пазар в Пловдив - изпратете запитване за пълния текст на анализа

Разгледайте нашите топ оферти в гр. Пловдив


  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване