Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Михаил Чобанов: Инвестицията в имот е най-добрата, позната и сигурна инвестиция (видео)

2018-05-22   |  http://profit.bg

В първия ден от „Шумът на парите“ в панел „Лични финанси“ взе участие основателят и собственик на BULGARIAN PROPERTIES. Вижте какво сподели той пред аудиторията на форума:

Инвестицията в имот, без значение дали е апартамент, офис, земя, е най-добрата, позната и сигурна инвестиция. Нея можеш да я видиш, да я пипнеш, затова е и сред най-търсените. Това каза Михаил Чобанов – основател и собственик на BULGARIAN PROPERTIES, по време на панел Лични финанси в рамките на първия ден на форума Шумът на парите 2018.

Ако трябва да говорим като алтернатива на банковите депозити, това е най-доброто, което човек може да направи, без значение на валутата и големината на сумата.

Според Чобанов, доходността, която може да се постигне, е между 3 и 6%, което е нормалният диапазон на годишна възвръщаемост. Но дори да теглите заем и да калкулирате лихвата, в дългосрочен план си гарантирате доходност, каза експертът.

За да инвестирате в имот, невинаги е задължително да разполагате с цялата сумата. Освен банков кредит, имате и вариант за кооперация с друг инвеститор, което също ще донесе доходност и е възможност за инвестиция, посочи Чобанов.

Ако разполагате с 20 000 лева или 10 000 евро обаче, това е достатъчна сума за самоучастие в една подобна инвестиция, след което можете да теглите кредит, за да дофинансирате.

По думите на Чобанов чужденците имат интерес да инвестират у нас все още само на познатите им места – морските и планинските курорти. Към момента София и големите градове не са в техния интерес, но това, което се откроява като тенденция, е покупката на имот за децата им, които избират да учат в столицата.

На въпрос за емблематични големи частни инвестиции, Чобанов каза, че напоследък няма такива, но компанията, която управлява в последните 15 години, преди последния пик в цените има две сделки с клиенти в тогавашния топ 100 на Forbes.

Гледайте видео от конференцията:



Вижте нашите имоти ново строителство в София

Вижте нашите оферти в морските курорти

Вижте имотите за продажба в планински курорти


  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още

Изпратете запитване