Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Активизация в ски курортите и оттласване от дъното

2015-11-05

Анализът на BULGARIAN PROPERTIES за ваканционните имоти през 3-тото тримесечие сочи, че имотите в ски курортите преживяват истински ренесанс през тази година, който продължи дори и по време на активния летен сезон. И в трите големи курорта наблюдаваме повече продажби спрямо същия период на миналата година. Тази тенденция съвсем естествено води и до стабилизиране на цените и първи плахи ръстове от 7 години насам.

В морските курорти ситуацията не е толкова еднозначно положителна, тъй като те бяха превключили на по-висока скорост с руските купувачи през периода 2011-2014 г. - нещо, от което ски курортите не усетиха голямо оживление. С отдръпването на руските купувачи от лятото на миналата година морските курорти и най-вече районът около Слънчев бряг са в условия на спад в търсенето.

Все пак, трябва да се отбележи, че има положителни тенденции по отношение на увеличение на интереса и повече продажби в северните курорти около Варна, както и на юг от Бургас – в Созопол и Лозенец.

Интересна положителна черта на ваканционния пазар като цяло е навлизането на голямо разнообразие от купувачи от различни страни, включително и на българи, което очертава добри перспективи за развитие и в морските, и в ски курортите.

Изпратете ни запитване за пълния тримесечен анализ за ваканционните имоти

Вижте нашите имоти в ски курортите

Вижте нашите имоти в морските курорти

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване