Имате ли имот за продажба в района на Разград? Продайте го с нас!

Маслодобивна фабрика в Разград

Фабрика със собствен урегулиран терен от 35 дка

ТАЗИ ОФЕРТА НЕ Е ВАЛИДНА
Характеристики на имота

Тип на имота: Фабрики и индустрия, Бизнеси, Цехове, Промишлени халета, Промишлени сгради
Обща площ: 0.00 м2 (чиста площ плюс общи части)
Двор: 35000 м2
Състояние: добро
Тип строителство: Тухла
Реф. номер: BFS 0492

Местоположение на имота/комплекса

Област / гр. Разград

Приблизително местоположение на имота

Маслодобивната фабрика е разположена в Индустриалната зона на гр. Разград, на собствен урегулиран имот с площ 35 декара. Непосредствената близост до основната суровина за производство – районът е с богати традиции в отглеждането на зърнени и маслодайни култури, както и до работещия в града завод “Амилум”; – единствен производител на царевичен зародиш в страната, e предимство с пряко влияние върху себестойността на продукцията. Производственият капацитет на фабриката е 100 тона суровина на денонощие, има възможност за разширяване на производството. Фабриката е построена в периода 1995 – 1996 г. и е оборудвана със съвременни преси за добив на сурово олио на германската фирма “КРУП”, както и с оборудвана рафинерия /филтри на холандската фирма “Амафилтър”;/ и бутилиращ цех. Фабриката разполага и с административна сграда на два етажа, с оборудвана лаборатория.
Разполага с много добра складова база, вкл. механизиран и снабден с вентилационни системи склад за зърно, автоматизиран кантар и кантарно помещение, маслено стопанство от резервоари и цистерни за съхранение на сурово и рафинирано олио. Съществува възможност за разширяване и на складовата база. Фабриката се намира на 120 км. от Варна и на 60 км. от гр. Русе, което осигурява много добри условия за износ на продукцията зад граница. Градът е добре обезпечен с кадри и специалисти в областта на маслодобива.

Наред с добре поддържаните сграден фонд и машинно оборудване, допълнителни предимства са:
- липса на задължения към банки и др. кредитори;
- всички активи, вкл. земята, са собственост на продавача, няма неуредени съдебни и др. спорове, държавни и данъчни задължения;
- предприятието разполага със собствен автопарк, обслужващ производството - доставките на суровина и транспорта на готовата продукция;
- за нуждите на кадри, привлечени от други градове, са закупени два апартамента в гр. Разград – съответно 80 кв. м. жил. площ и 60 кв. м. жил. площ;
- фирмата не е ползвала финансиране от европейски и др. фондове и такава възможност може да бъде оползотворена в бъдеще.
Причини за временното преустановяване дейността на фабриката през 2007 г. – приоритети на собствениците в други области, семейни причини.
Описание на бизнеса:
Маслодобивно предприятие се намира в Западна индустриална зона на гр. Разград. Построено е през 1995-1996г. на собствен терен от 35 дка. Специализирано е в преработката на растителни масла и получаване на рафинирано олио. Предприятието произвежда слънчогледово и царевично олио на основата на модерна немска технология. Оборудвано е със съвременна технологична инсталация, производство на немската фирма “КРУП”, с производствен капацитет 100 тона суровина на денонощие. Рафинерията е оборудвана с филтри, производство на холандската фирма
“Амафилтър”, които са едни от най-модерните съоръжения от този вид.
С това техническо оборудване предприятието е едно от най-модерните в страната и Балканския регион. Благодарение на въведената съвременна технология, произвежданите масла са с отлични качества и показатели, а остатъчната масленост в експелера не превишава 8-9%.
Предприятието разполага с цех за бутилиране на готовата продукция в РЕТ бутилки. Освен бутилирано олио, на вътрешния и външния пазар се предлагат наливни сурови и рафинирани масла, както и висококачествен слънчогледов и царевичен експелер.

ОПИСАНИЕ НА ОБЕКТА

ЗЕМЯ
Недвижимият имот се намира в Западната промишлена зона на гр. Разград. Дворното място с площ 35 000 кв.м. съставлява урегулиран поземлен имот. Съседи на имота: оранжерии за цветя, черен път, река Бели Лом, бивш блок на ТКЗС.
Районът е обособен като индустриален с изградена инфраструктура за промишлени нужди. Парцелът е равнинен, с изградена инфраструктура: вътрешни пътища и площадки – асфалтови и бетонови, алеи, озеленяване, районно осветление. Ограден е с ограда с бетонов борд и метални пана.
Транспортната достъпност е много добра – има асфалтов път до имота, изграден е паркинг пред главния вход. Съществуващият портал е изграден по одобрен проект, съобразен с необходимостта от преминаване на товарни автомобили, обслужващи предприятието.

СГРАДИ – МАСИВНИ КОНСТРУКЦИИ И ПЛОЩАДКОВИ СЪОРЪЖЕНИЯ

СГРАДА 1 - СКЛАД ЗА СЛЪНЧОГЛЕДОВИ СЕМЕНА
Предназначена е за съхранение на слънчогледови семена. Складът е с размери 78/36 м. и е разделен на две със средна противопожарна стена от тухлена зидария. Конструкцията е сглобяема стоманобетонова, покрив – 2Т панели с двустранен наклон и външно отводняване и хидроизолация. Фасадата е оформена с мазилка върху панели и двукрили метални транспортни врати на напречните фасади. Ел. инсталации, вентилация.
Параметри на склада:
Застроена площ: 2853 кв.м.
Застроен обем: 29 100 куб.м.

СГРАДА 2 - ТРАФОПОСТ
Трафопост. Изпълнен е с масивна стоманобетонна конструкция. Покривът е стоманобетонна плоча с двустранен наклон и покритие от ламарина. Фасадата е оформена с пръскана мазилка, метални врати и жалузийни решетки. Ел. инсталации.
Параметри на трафопоста:
Застроена площ: 104 кв.м.
Застроен обем: 600 куб.м.

СГРАДА 3 - ТРАФОКУЛА
Масивна стоманобетонова конструкция, покрив – стоманобетонна плоча. Фасада – изпълнена с пръскана мазилка. Застроена е на площ от 6 кв.м. Ел. инсталации.

СГРАДА 4 - ВОДОЕМ

СГРАДА 5 - АДМИНИСТРАТИВНА СГРАДА
Двуетажна сграда, разположена е на входа на предприятието. Изпълнена е с масивна стоманобетонова конструкция, монолитно. Покривът е двускатен с покритие от керемиди. Фасадата е оформена с пръскана мазилка и видима зидария. Дограмата е дървена.
На първи етаж са разположени помещения пропуск, приемна на лаборатория, лаборатория, кафене, санитарен възел, а на втори етаж – канцеларии. Довършителни работи в сградата: под – мозайка (коридори, стълбище), мокет – канцеларии, теракотни плочи (санитарни възли); стени и тавани – латекс. Ел. инсталации, ВК инсталации.
Параметри на административната сграда:
Застроена площ: 231 кв.м.
Разгъната застроена площ: 462 кв.м.;
Застроен обем: 1500 куб.м.

СГРАДА 6 - АВТОКАНТАР
Автокантар 50 тона. Представлява навес над автокантара, метална конструкция с покритие от ламарина, със застроена площ 110 кв.м. Дължината на рампата за качване на кантара е 6 м. Шахтата на кантара е 3м./12 м. Измервателното устройство е в отделно помещение.

СГРАДА 7 - РАЗТОВАРИЩЕ ЗА СУРОВИНА
Представлява навес – разтоварище за слънчоглед с почистваща машина, хоризонтален и вертикален транспорт, разположен до склада за слънчогледови семена. Конструкцията е метална (тръбни колони), стоманобетонови надлъжни основи с надземен борд. Покривът е метална конструкция с покритие от ламарина. Застроен е на площ 85 кв.м.

СГРАДА 8 - ПРОИЗВОДСТВЕНО ХАЛЕ 1
Сградата е триетажна с размери 18 м. / 42 м. Състои се основно от лющачно пресово отделение и рафинерия, всяко с отделен вход и стълбище и вътрешна връзка. Строителната система е смесена: колони, греди и междуетажни плочи – монолитен стоманобетон, фасадни и цокълни панели, покрив – покривни панели с топло и хидроизолация и външно отводняване. Вътрешните стени са тухлени. Дограмата е метална и дървена.
Параметри на производственото хале:
Застроена площ: 770 кв.м.;
Разгъната застроена площ: 2030 кв.м. (съгласно проектна документация);
Застроен обем: 11 865 куб.м. (одобрена проектна документация).
На първи етаж от сградата са разположени: пресовъчно помещение; лющачно помещения; помещения за ел. табло, битов бойлер, рафинерия, хладилна инсталация, вакуум помпа, маслоуловител. Подовата настилка и мозайка, стени и тавани – латекс.
На втори етаж се намират: лющачно помещение, галерия, хидраторно, помещения за филтър преса, резервоар за топла вода, пералня. Подовата настилка е теракотни плочи и мозайка, стени – частична фаянсова облицовка и латекс, тавани – латекс.
На трети етаж – помещение за механичен утаител, бункер за слънчогледово семе, галерия, вентилаторно, рафинерия, помещение за бойлер за промишлени води. Подовата настилка е теракотни плочи и мозайка, стени и тавани – латекс.
Ел. инсталации, ВК инсталации.

СГРАДА 9 - ПРОИЗВОДСТВЕНО ХАЛЕ 2 И БИТОВА СГРАДА
Сградата е едноетажна, свързана с Производствено хале 1. Производствената част, посредством лека метална остъклена преградна стена е разделена на две помещения, предназначени за производство на пластмасови бутилки за масло и технологична линия за пълнене на бутилки. Южно от сградата са изградени товаро-разтоварна покрита рампа с височина 1.10 м. над терена и наклонена рампа за лек транспорт. Рампата е покрита с метална козирка.
Битовата част включва съблекални, умивални, тоалетни и душове.
Конструкцията на сградата е сглобяема стоманобетонова: колони, греди, фасадни и покривни 2Т панели. Вътрешните преградни стени на битовите помещения са тухлена зидария. Прозорците са метални тип СЕП с отваряеми части.
Ел. инсталации, ВК инсталации.
Параметри на производствено хале 2:
Застроена площ: 456 кв.м.;
Застроен обем: 2736куб.м.

СГРАДА 10 - КОТЕЛНО И РЕМОНТНО-МЕХАНИЧЕН ЦЕХ
Размерите на сградата са 18м/24 м. Котелното (18м/18м) е на два етажа странично с едноетажна част в помещението на котлите. Стълбите към втори етаж са метални. На първи етаж са разположени котел, ХВО, стая на огняра, санитарен възел, лаборатория, помещение ел. табло, помпено, абонатна, резервоар и склад. На втори етаж са резервоари за мазут и нафта, помещение с бункер. Ремонтно механичния цех е с размери 6м/18 м.
Носещата конструкция на сградата е сглобяема стоманобетонна. Покривът е от 2Т панели. Преградните стени са тухлени. Дограмата е метална, прозорци – тип СЕП с отваряеми части.
Ел. инсталации, ВК инсталации.
Параметри на Котелно и ремонтно механичен цех:
Застроена площ: 447 кв.м.;
Разгъната застроена площ: 663кв.м.;
Застроен обем: 3130 куб.м.

СГРАДА 11 – ПРИСТРОЙКА КЪМ КОТЕЛНО И РЕМОНТНО-МЕХАНИЧЕН ЦЕХ
Масивна сграда – пристройка от запад към котелно и ремонтно механичен цех. Изпълнена е със стоманобетонова носеща конструкция, покрив – метална конструкция с покритие от ламарина и тухлени оградни стени. Застроена е на площ от 69 кв.м.

СГРАДА 12 – ДЕПО ЗА СЛЪНЧОГЛЕДОВИ ЛЮСПИ
Едноетажна складова постройка, в която ще се складират излишните количества слънчогледови люспи. Разположена е източно от сграда котелно с РМЦ. Стенното ограждане е от стоманобетонови панели до кота +3.10 м. и стоманобетонови колони. Над тази височина до 6.70 м., бетонните колони са наставени с метални и ограждането е от ЛТ ламарина. Покривът е метална конструкция (стоманени ферми и столици) с покритие от ЛТ ламарина. Подът на склада е бетонова настилка. Ел.инсталации, ПП водопровод, вентилация.
Параметри на депо за слънчогледови люспи:
Застроена площ: 75 кв.м.;
Застроен обем: 500 куб.м.

СГРАДА 14 - СКЛАД
Сградата представлява склад, бивше плодохранилище. Складът е разположен в южната част на дворното място. Изпълнен е с метална носеща и покривна конструкция, с оградни стени от леки панели ипокритие от ЛТ ламарина. Ел.инсталации.
Параметри на сградата:
Застроена площ: 691кв.м.;
Застроен обем: 3455 куб.м.

СГРАДИ 15, 16, 17 - ПРИСТРОЙКИ КЪМ СГРАДА 13
Представляват едноетажни пристройки към Сграда 14, изградени от север. Изпълнени са с тухлени оградни стени, и покритие от ламарина. Застроени са на площ съответно 18 кв.м., 12, кв.м. и 25 кв.м.

СГРАДИ 18, 19, 20 – СКЛАДОВЕ МЕТАЛНИ
Три броя еднотипни складови сгради, изпълнени с метална дъговидна конструкция, „Холандски” тип, разположени в югоизточната част на дворното място. Напречните оградни стени са изпълнени с тухлена зидария. Достъпът е от юг чрез метални двукрили гаражни врати. Настилката е бетонова. Застроени са на площ съответно 148, кв.м., 154 кв.м. и 305 кв.м.

СГРАДА 21 - СКЛАД ЗА КЮСПЕ
Разположена е в крайната югоизточна част на дворното място. Въведена е в експлоатация с Разрешение за ползване № 2/30.01.2003 г. Осовите размери насградата са 54 м./12 м. Изпълнена със смесена конструкция: стени до 3 м височина – монолитен стоманобетон и ЛТ ламарина върху метална конструкция до покрив. Покривът е метална конструкция с покритие от ЛТ ламарина. Състои се от едно общо помещение. Подовата настилка е бетонова. Функционално предназначение: Складът се пълни механизирано с кюспе
чрез продължение на редлера на съществуващия склад.
Инсталации: Ел. инсталация, ПП водопровод, Вентилация.

Параметри на сградата:
Застроена площ: 699кв.м.;
Застроен обем: 5243 куб.м.

Цена: По договаряне. Възможности за разсрочено плащане и съдружие.

Още информация за Маслодобивна фабрика в Разград:

Референтен номер: BFS 0492

Изпратете запитване за този имот

Харесва ли ви този имот? Препоръчайте го на приятелите си!

Цена

при запитване

Обща площ: 0 м2

Дължима комисионна от купувача

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ Реф. номер: BFS 0492
Отговорен брокер за имота

Сергей Пеловски

Сергей Пеловски
Офис Централен, София
Брокер на месеца

Изпратете ми запитване

Хит на продажбите

Вижте всички хитове!

Допълнителни услуги
Застраховки
Застраховка на имота от
ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ
Съдействие за
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИ
Последни Новини
Дневник: Цените на имотите през 2018 г. ще растат, прогнозират брокери

02/Януари/2018
dnevnik.bg

От 2007-2008 г. в България не е имало такъв голям ръст на пазара на имоти, а основен двигател на пазара в цялата страна са били българските купувачи. Според прогнозите на брокери следващата ще бъде много подобна на изтичащата вече 2017 година. Това обобщава Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties в обзор на имотния пазар през 2017 г. и прогноза за 2018 г., съобщиха от агенци... прочети повече

Последни регионални новини
Пазарът на жилища в Бургас - развитие в застой

21/Ноември/2017
http://www.dnevnik.bg

В края на септември форум на търговците на недвижими имоти в Бургас отчете около 6% по-малко сделки от януари до юни в сравнение с първите шест месеца на 2016 г., но в същото време и повишение на цените с почти 25–30%. Други от представените данни показваха намаление с около 10% на издадените строителни разрешения в първата половина на годината. Макар и трудно обяснима със законите на предлагането... прочети повече

Знаете ли, че?
Как да изберем фирма строител на жилища в шест стъпки

15/Ноември/2017
http://www.dnevnik.bg

При покупка на жилище, ако е ново, е важно да се знае кой е строителят. Това има особено значение в случаите, когато покупката е "на зелено". Причината е по-високият риск за купувача, който влага пари без да е защитен при евентуален провал на начинанието или при некоректност на продавача. Според бълг... прочети повече