Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

20% повече сделки в морските курорти от началото на януари

2013-12-20   |  Монитор, 20.12.13

Броят на сделките в морските курорти през изминаващата година се увеличиха с около една пета. Това сочи анализ на Bulgarian Properties. Интересът на инвеститорите към този тип имоти продължи да нараства и това се дължи най-вече на руснаците и гражданите от други бивши съветски републики.

Ски центровете обаче все още остават под натиска на относително слабо търсене в резултат на което цените там все още не успяват да се стабилизират. „По всичко личи, че пазарът в ски курортите най-трудно ще се възстанови от кризата. Това от своя страна дава възможности за изгодни покупки, тъй като цените в момента са в абсолютния си минимум”, смята Полина Стойкова, оперативен директор на компанията. Според нея прави впечатление, че през изминалата година продавачите все повече се съобразяват с пазарните тенденции.

„През последните две години купувачите имаха 2 основни фактора при избора - най-изгодната цена и точните параметри на имота, като компромиси се правеха с параметрите, но не и с цената. Напоследък се забелязва обратната тенденция – купувачите са по-склонни да направят компромис с цената, да дадат повече пари за малко по-голяма площ но да закупят точния по техните изисквания имот”, казва Стойкова.

Според нея все по-трудно обаче се намира жилище, което да пасва в максимална степен на изискванията на клиентите.

София беше един от най-активните пазари, обемите от сделки отбелязаха ръст от около 10% на годишна база. Много от купувачите, които дълги години отлагаха покупката, се завърнаха на пазара, се казва в анализа.

През изминаващата година спря спадът на цените, обемът на новоотпуснатите жилищни кредити нарасна. Това показва, че е започнал процес на бавно и сигурно излизане на имотния пазар от кризата, смятат от Bulgarian Properties.

  прочети повече статии

Сподели
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване