Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

€25 хил. стигат за апартамент в Банско

2017-11-13   |  Монитор, 13.11.17, с.16

25 хил. евро е средната цена на сделките с ваканционни апартаменти в Банско от началото на годината, сочат данни за пазар в сегмента на Bulgarian properties. На квадрат стойността е около 325 евро.

В района на най-големия ни зимен център покупки се правят и на нива между 200 и 500 евро/кв. м в зависимост от точното местоположение на имота и качествата на комплекса. Банско е най-големият имотен пазар и най-интернационален като профил на купувачите. Делът на българските купувачи е само 40%, а останалите са чужденци. Заради нарасналите цени в градовете хора от други страни, които търсят да купят в имот в София или друг голям областен център, предпочитат да влагат парите в курортите ни, където жилищата са много по-евтини.

Брокерите отчитат още, че наред с покупко-продажбите на имоти в Банско се развива и пазар за сезонно или дългосрочно отдаване на имоти под наем. Боровец продължава да държи най-високи цени. За третото тримесечие и първите 9 месеца на годината тя е 575 евро/кв. м. Причината е изключително ограниченото предлагане. В Пампорово средната цена за третото тримесечие е 340 евро/кв. м - без изменение спрямо предходните периоди.

В двата курорта почти 100% от купувачите са българи. Това са хора, които живеят в София и другите големи градове, като имаме нараснал интерес и от страна и на българи, живеещи в чужбина. От Bulgarian properties отчитат, че въпреки засилената активност, в ски курортите все още не може да се говори за нарастване на цените на имотите и те остават стабилни.

Вижте нашите топ оферти в Боровец

Вижте нашите топ оферти в Банско

Вижте нашите топ оферти в Пампорово

Най-доброто от ски курортите


  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване