Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

84 продажби дневно на имоти в София през третото тримесечие

2014-10-15   |  www.profit.bg, 15.10.2014

Продажбите в столицата са нараснали с 11.6% на годишна база през третото тримесечие. Това сочат изчисленията на BULGARIAN PROPERTIES по данни на Агенцията по вписванията. За изминалите 3 месеца в София са вписани 5 063 продажби, което прави по около 84 продажби среднодневно на база работните дни за периода. Така 3-ото тримесечие на 2014 г. се превръща в най-силното трето тримесечие за имотния пазар в София от 2008 г. насам.

Същевременно, в продължение на вече 2 години наблюдаваме непрекъснато годишно нарастване на продажбите в София за всяко тримесечие, което показва, че възстановяването на пазара в София е устойчиво. Не толкова оптимистични са данните за продажбите общо за страната, както и за областните градове. Обемите продажби намаляват с 3% в страната, а в областните градове – с 0.15%. "По отношение на областните градове следва да отбележим, че продажбите във Варна нарастват с близо 3%, което е положителен сигнал за раздвижване в морската столица, след като пазарът там беше в период на затишие, докато основният интерес беше насочен основно на юг", посочва Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Вижте най-новите ни обяви в София

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване