Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имотният пазар в България – 2010/2011 – тенденции и перспективи

2010-12-08   |  Полина Стойкова, Оперативен директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС публикува анализа си на пазара на имоти за 2010 година, както и прогнозите си за това какво ще се случва през следващата година и половина. Някои от основните тенденции, които се очертаха през изтичащата година, са следните:

• Увеличение на общия брой продажби спрямо 2009 г. с около 10%. След голяма колебливост на пазара и резки спадове на продажбите на месечна основа, крайният резултат ще бъде повишаване на броя на сделките в страната през 2010 г. Този резултат може да се третира като първи положителен сигнал за започващо възстановяване, но трябва да се отчете и факта, че ръстът на обемите се отчита на годишна база на фона на много слаби първи месеци на 2009 г. Нека припомним, че възстановяването ще започне първо от нарастване на броя на сделките и чак след това и на цените.
• По-голяма динамика на пазара на градски имоти в София и активизация и в другите големи градове. На фона на активността в София обаче пазарът в другите областни градове е доста по-ограничен, а в малките градове перспективите все още не са много добри.
• Увеличение на продажбите на морски ваканционни имоти с 20% спрямо продажбите от лято 2009 г. Няма промяна в ценовите нива и предпочитанията на купувачите спрямо миналата година и предните периоди на тази година.
• Засилен интерес към ваканционни апартаменти на ниски цени
• Спад в интереса към селските имоти и спад в техните цени
• Увеличение на дела на руските купувачи сред чужденците, купуващи в България с около 40% спрямо 2009 г.
• Тотално отдръпване на британците от имотния пазар в България
• Стесняване на кръга от националности, които купуват имоти в България и активизация на основните групи купувачи – българи и руснаци

Ако желаете да получите по е-мейл пълния анализ на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС, моля натиснете тук.

---
Авторски права: 2010 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2010.


  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване