Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

БНТ за имотите в Гърция

2015-07-27   |  www.bnt.bg

Българската Национална Телевизия (БНТ) потърси мнението на Изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES в репортаж на тема: „Покупка на имот в Гърция”.

Банковата криза в Гърция предизвика срив в цените на имотите там. Къщи, вили и апаратемнти на брега на Егейско и Мраморно море, доскоро недостъпни за джоба на обикновения българин, сега са предпочитана инвестиция за втори дом.

Какви жилище се предлагат и как става купуването им в южната ни съседка разказват Николай Минков и операторът Георги Танчев.

С 40% са се сринали цените на имотите в южната ни съседка от началото на световната икономическа криза досега, сочи анализ на Гръцката национална банка.

Полина Стойкова - изпълнителен директор на агенция за недвижими имоти BULGARIAN PROPERTIES коментира: „В Гърция през последните години спадът на цените е между 10 и 15% на година, като за миналата година отбелязания спад е 8%, а за първото тримесечие на тази година е 4%”.

На пазара се предлагат масово парцели, апартаменти, вили, имения и дори острови, а цените варират от 40 хил. евро до милиони.

По думите на Полина Стойкова масовия клас са имоти между 150 и 250 хил. евро. Това са предимно редови къщи или апартаменти на Халкидики, което е най-близката туристическа част до България.

Според брокерите желателно е при покупка на имот в Гърция да присъства и квалифициран юрист.

Полина Стойкова съобщи, че за да се купи имот в Гърция, трябва да се вземе гръцки данъчен номер. Сделката протича за около 30 дни, пред нотариус, както в България, а плащането става по банков път.

В Гърция се издава само един нотариален акт при закупуване на имот, който остава при нотариуса, а купувачът получава заверено копие.

В разгара на лятото има много сериозен интерес към наемите, като основно се търсят къщи и апратаменти между 100 и 150 евро на нощ. Българите наемат имотите за едноседмичната си почивка или най-много за десет дни. Наемат се дори луксозни къщи със самостоятелен двор на плажа или в непострествена близост до морето, като цените започват от 300 евро на нощ.

Гледайте репортажа, излъчен в новините по БНТ.



Вижте нашите оферти от Гърция

Ръководсто за покупка в Гърция - изпратете запитване

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване