Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Броим средно 28 хил евро за апартамент на морето

2016-05-03   |  Монитор, 03.05.16

Близо 28 хил. евро излиза апартамент от 55 квадрата на Слънчев бряг. Това е средната цена, на която са се сключвали сделки в морския ни курорт през първите месеци на годината. В сравнение с миналата година се наблюдава спад в цените от 600 евро средно за квадратен метър жилищна площ до 520 евро, съобщи Полина Стойкова, изпълнителен директор на една от големите имотни компании у нас.

„Руснаците, за съжаление, все още липсват като активни купувачи. Имаме заявен интерес на изминалото изложение в Москва, но предимно към по-евтини имоти“, обясни Стойкова.

Засилва се и интересът към курорти като Лозенец и Созопол. Профилът на купувачите там е на хора със собствен бизнес или с успешна кариера, които купуват жилища за собствено ползване.

Наблюдават се и засилени продажби на имоти в Банско. Средната цена на продадените апартаменти в зимния ни курорт през първото тримесечие е 385 евро/кв. м, а средната обща покупна цена е 25 хил. евро. Цените в Банско бележат ръст спрямо средната цена за 2015 г. с около 5%.

Според експертите Боровец продължава да е най-скъпият ски курорт със средна реална цена от 585 евро/кв. м. За първи път от доста време тя спада под 600 евро/кв. м. и това отчасти обяснява засилването на интереса. В Пампорово интересът към покупка на жилища е доста слаб, въпреки доста по-ниските цени от 400 евро на квадрат.

Българите все по-често започват да търсят имоти в Гърция. Данните на Bank of Greece сочат, че цените на имотите са спаднали с 8 на сто през 2015 г. и през тази година ще се наблюдава засилен интерес. Къщите за продажба в южната ни съседка започват от около 100 хил. евро.

Вижте нашите имоти в ски курортите

Вижте нашите оферти от морските курорти

Вижте нашите оферти от Гърция


  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване