Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Труд: Брокери очакват ръст от 10%

2018-01-31   |  Труд, 31.01.18, с. 3

Цените в София се повишиха средно с 16% през 2017 г. спрямо предходната и средната достига 1050 евро на кв. м, показват данните за пазара в столицата на Bulgarian Properties.

Това представлява ускоряване на растежа на цените в столицата спрямо 2016, когато измерихме ръст от 14,7%, обясняват брокерите. Най- много закупени жилища през 4-тото тримесечие на миналата година има в кварталите Кръстова вада, Студентски град и Витоша с приблизително равен дял на продажбите в тях. Младост 4 беше изключително търсено поради ограничено предлагане, особено на двустайни жилища, сделките там бяха отложени в изчакване на по-добро предлагане, коментират от компанията.

Най-скъпо продавани са жилищата в центъра и в Лозенец, където средните цени за изминалото тримесечие са били 1 510 евро/кв. м. в центъра и 1 407 евро/кв. м. в Лозенец. И в двата квартала предпочитани са луксозните апартаменти с поне 2 спални. 2017 г. се доказа като най-успешна за имотния пазар през последните 10 години с ръстове при всички показатели - продажби, цените на имотите, обем ново строителство, ново- отпуснати жилищни кредити при исторически най-ниски лихвени проценти, твърди изпълнителният директор на компанията Полина Стойкова.

По думите й макар да е налице осезаем ръст в цените на имотите в София и те да преминаха границата от 1 000 евро/кв. м., купувачите като че ли не бързат да купуват. Тази еластичност в търсенето постепенно ще забави нарастването на цените, тъй като купувачите не са склонни да купуват на всяка цена, обясни тя. По думите й от началото на новата година на пазара са излезли много интересни оферти и това активизира купувачите. И прогнозира, че през 2018 г. темпът на нарастване на цените ще се успокои до около 10%, но като цяло активността ще се запази и имотният пазар отново ще бъде сред най-атрактивните за инвестиции.

Вижте нашите топ оферти ново строителство в София

Обявете имот за продажба с нас!


  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване