Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

България сред най-добрите места за покупка на имот

2019-08-27   |  Труд, 27.08.2019, с. 18

България предлага многобройни и много добри възможности за закупуване на имот. Близо 10 хил. британски граждани наричат страната ни свой дом. Много от тях са се сдобили с имот по време на бума в началото на 90-те години на миналия век, когато имоти можеха да бъдат купени на много ниски цени, пише британският сайт Aplaceinthesun.com. Интересът на британците към покупката на имоти в страната ни продължи и през следващите години, макар и с различна интензивност.

Сега интересът отново започва да расте. През 2019 г. България се завърна в топ 10 в класация на Aplaceinthesun на най-добрите страни за закупуване на имот в чужбина от британските граждани. Това е добра новина, коментира Полина Стойкова, управляващ директор на българска компания за недвижими имоти, според която имотната индустрия в страната се е поучила от финансовата криза.

"По онова време пазарът беше много млад, но сега можем да прогнозираме тенденциите по-добре. Научихме, че устойчивото развитие ще дойде чрез инвестиции в имоти за собствено ползване или дългосрочни инвестиции, а не чрез спекулативни покупки с цел бърза препродажба. Банките са много по-консервативни в отпускането на ипотечни кредити, а законите за планирането сега са по-стриктни - наред с всичко останало са съсредоточени и върху височината на сградите и плътността на застрояването. Всичко това ще помогне на България да избегне грешки от миналото", смята Стойкова.

В годините на бума страната беше доста проучвана от британци и на пръв поглед във всяко село или ски курорт имаше британски купувач, привлечен от ниските цени и други удобства.

Въпреки че продажбите в селските райони са далеч по-малко в сравнение с лудите години, селата, заобиколени от девствена природа, които все пак са близо до морския бряг или до малък или голям град, в момента отново привличат интереса на британците, пише изданието.

Колкото до това как Brexit ще засегне покупката на имоти от британски граждани в България, предстои да видим. Но каквото и да се случи интересът към имотите в България никога няма да изчезне, защото която и част от страната да погледнете, цените остават най-ниските Европа, заключава британското издание.

Вижте офертите ни в Слънчев бряг

Вижте нашите горещи оферти с намалени цени

  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване