Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Бългериан Пропертис - неуморимите

2009-12-07   |  Сп. Имам Имот, декември 2009 г.

Ако някога ви се е налагало да се сблъсквате с всички изисквания на българските закони и администрацията при придобиването, ремонтирането и поддръжката на имот, сигурно знаете, че това не е никак, ама никак лесна работа.

А сега си представете, че има една компания, която може да ви спести цялото време, което иначе бихте изгубили в препускане от инстанция в инстанция, след като кажете какво искате.

Не, няма уловка. Наистина в България вече има фирми, на които можете да се доверите и да сте сигурни, че имотът, който ще притежавате, ще бъде точно такъв, какъвто сте си го представяли.

Ще бъде проверен от юристи така, че да сте спокоен за собствеността си, ще е обзаведен както желаете и ще бъде поддържан в идеално състояние. А ако имотът е ваканционен и не го ползвате през цялата година, той може да ви носи и приходи - като бъде отдаван под наем - пак без лично да се занимавате с наематели и плащане на текущи сметки.

Е, това е европейска работа - би въздъхнал с лека завист някой измъчен от борба с бюрокрацията нашенец. Европейска е, но вирее и у нас, стига да намери подходящата почва.

Именно такъв е теренът, на който човек попада, когато реши да ползва услугите на националната компания за недвижими имоти Бългериан Пропертис.

150 души са общо служителите в цялата страна на тази фирма. Всички са млади (средна възраст 25-30 г.), симпатични, интелигентни и изключително амбициозни. Централните офиси на всички поделения и дъщерни фирми на Бългериан Пропертис се намират в столичния квартал Лозенец. Вътре е уютно и тихо - по 4-5 души работят във всяка от стаите, но вратите помежду им са отворени - за да има постоянен контакт с колегите.

Основателите на компанията - Михаил Чобанов и Никола Стоянов, също са непрекъснато на линия – те не просто дават нареждания, а продължават да работят лично с клиентите.

Чобанов е управляващ съдружник на Бългериан Пропертис, а Стоянов - управляващ директор на “Лукс имоти” - дъщерен бранд и агенция, специализирана в продажбата на елитни имоти. “Не знам как намерих време да се оженя!” - признава през смях Чобанов, докато довършва конкретната си задача за деня, преди да поеме с младата си булка на сватбено пътешествие. “Компютърът ще е с мен. Дано на този остров, на който отивам, интернет-връзките да са добри, защото не мога да остана без постоянен контакт с екипа тук. Трябва да знам какво става във всеки момент, а и аз държа да отговарям лично на клиентите, с които работя”.

Той е юрист и сам подготвя договорите за имотните сделки, а съдружникът му Никола Стоянов е финансист и основен двигател за всяка нова дейност, с която компанията е започнала да се занимава от създаването си насам - вече 7 години.

Право и финанси - печеливша комбинация, би казал всеки запознат с тънкостите на имотния бранш. Има една българска поговорка - “Ако искаш да се скараш с някой приятел - започни бизнес с него”. За тези двама млади, пък и доста симпатични мъже - Чобанов и Стоянов, обаче тя май не важи, както и за останалите хора от екипа на компанията.

“Аз съм много щастлив с партньора ми, защото вече 7 години няма нещо, което да не сме делили. Имаме си абсолютно доверие. Минали сме през всичко с него - и добро, и лошо”, разказва Михаил.

Подборът на кадрите в Бългериан Пропертис също става на основата на доверието. “Когато се обяви свободна позиция в компанията първо казваме на служителите си да потърсят подходящи хора между своите познати и приятели. Ако не се намери такъв човек - пускаме обява за позицията. Един от най-успешните ни управители - във Варна, сме го намерили именно чрез обява преди 4 години. В момента този човек е генерален мениджър за всичките ни активни бизнеси в региона. Всеки един човек в Бългериан Пропертис е бил нает или уволнен лично от нас с Никола. Изключително много държим на личния контакт с всеки кандидат за работа при нас. И никога не сме робували на дипломи и тапии. Аз идвам от университета в Бургас и твърдя, че съм получил много добро образование там. За нас няма значение в кое висше училище е завършил конкретния човек, а какъв е самият той”, обяснява Чобанов.

“Ние не сме типичните брокери. Хората ни не се интересуват само от това да продадат даден имот и да вземат комисионата. Ние оставаме с клиента след това дълги години. Хората се връщат постоянно при нас, препоръчват ни на свои приятели, които също се връщат, когато пак им потрябваме. Защото са останали доволни от обслужването, което са получили”, обяснява Полина Стойкова, оперативен директор в Бългериан Пропертис. Тя е нежна, млада дама с фигура на гимнастичка, която с много чар и интелект успява да предразположи човека срещу себе си.

“Различните клиенти - българи и чужденци, имат различни интереси и ние се стараем да ги облекчим при решаването на проблемите около придобиването на недвижима собственост. Ето например - по закон у нас чужденци не могат да купуват земя, ако нямат регистрирана в България фирма. Дори къща на село да си купят, парцелът пак трябва да се води на името на фирма. И тази фирма всяка година трябва да има счетоводство, да подава декларации за данъци и т.н. Отделно всеки чужденец в България трябва да се регистрира, да получи разрешение за временно или постоянно пребиваване. Сигурно знаете какво означава да се луташ в чужда държава и колко облекчен се чувства човек, когато има кой да му помогне да се ориентира в закони и изисквания. Всички тези неща ги вършим ние за своите клиенти - консултанти сме в различни сфери, защото разполагаме със съответните специалисти - данъчни, счетоводни, правни, маркетинг, реклама, интернет.

Само през тази година специалистите от компанията ни са подготвили над 20 анализа на пазара на недвижими имоти в различните му сегменти. Цитирани сме в над 200 публикации в медиите. Още от 2003-2004 година ни търсят активно и от чуждестранни списания и вестници, в които се пише за българския имотен пазар”, обяснява Полина спецификата на работата в Бългериан Пропертис. И представя част от екипа: Галя Златанова се занимава с ипотеките и застраховките на имотите, а Силвия Митрова и Магдалена Тошева контролират целия процес по управление на вътрешните бази данни за имотите - нотариални заверки, прехвърляния, комуникация с клиентите при разсрочени плащания, преговори със строителите и т.н. Въпреки младостта си, момичетата работят в компанията от близо 5 години. Някои са дошли по приятелска линия, други - по обява.

С поддръжката на информацията в интернет сайта на компанията пък се занимават Велимира Димитрова и Анна Хинова.

Сергей Пеловски е мениджър продажби за няколко области в страната, а Андрю Уилис е връзката на Бългериан Пропертис с партньорите на компанията извън страната. Англичанинът също работи вече 5 години във фирмата. Дошъл в България, защото брат му много му хвалил ски пистите на Банско. От писта на писта, човекът срещнал любовта и станал български зет. Страшно харесва страната ни и горещо я препоръчва на всички, решили да си купят имот тук. “Истината е, че англичаните и ирландците са много по-спокойни, след като се срещнат с Андрю и поговорят с него. Като техен сънародник той им вдъхва доверие и след като получат всички услуги, от които имат нужда при покупка на имот в България, те на свой ред препоръчват компанията ни на своите приятели”, разказва Полина.

“Първоначално фирмата ни се развиваше в интернет - там беше поставен акцентът на рекламата за дейността ни, там пробихме и се наложихме. И в момента продължаваме с иновативен подход в мрежата да стигаме до най-различни пазари. Това е най-вече благодарение на Никола Стоянов, който лично се занимава и с маркетинга на компанията.

Видео форматът е много силно застъпен при представяне на нашите оферти - уточнява Полина - Към всяко предложение се стремим да имаме пълна, изчерпателна информация, както и планове на имота – не само за новото строителство, което по принцип си има скица и план на разпределение, а и за селските къщи. Включително нашите брокери замерват и рисуват скици със софтуер, като спазват мащаба, за да може купувачът да добие по-добра представа от имота. Вече почти 3 години правим и видеоклипове на офертите в нашия сайт. Натрупахме и много филмчета за различните комплекси, селца и квартали, в които предлагаме недвижима собственост. Това се посреща много добре от клиентите, защото хората искат предварително да се ориентират какво им се предлага. А чуждестранните ни клиенти по този начин знаят къде идват и между какво могат да избират. Така няма начин да се почувстват излъгани в очакванията си”.

Сайтът е изключително добре развит и отговаря на нуждата от високо ниво на обслужване, което очакват всички клиенти – не само от чужбина, а и българските. Годишно той е посещаван от над 1 млн. потребители, а офертите за продажба и отдаване под наем в него са над 30 000.

Бългериан Пропертис има 14 представителства и офиси в страната, а в чужбина - 8, както и мрежа от над 450 партньори в целия свят. От края на 2002 г. до момента с посредничеството на Бългериан Пропертис са сключени реално над 10 000 сделки за имоти в България. “Мисля, че по брой покупко-продажби на недвижими имоти в България нашата компания е неформален лидер в този бранш”, смята Чобанов. И определено има основание за това самочувствие.

Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване