Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имотите в Банско загубиха 55% от началото на кризата

2012-01-09   |  profit.bg, 06.01.2012

Годината не беше особено успешна за ваканционните имоти в ски курортите и най-вече за имотите в Банско, като най-голям и развит пазар на такива, информираха от Bulgarian Properties за Profit.bg.

След слабия зимен сезон, цените на апартаментите в Банско спаднаха, като за цялата година са загубили около 25% от стойността си.

Индексът на Bulgarian Properties за офертните цени на апартаментите в Банско за ноември 2011 г. е със стойност 45.07 пункта при база 11.2008 = 100.

Това показва, че цените на оферираните апартаменти за продажба са спаднали с 55% от най-високите си стойности през 2008 г.

Средната цена на кв. м, на която са оферирани апартаментите за продажба в Банско през 2011 г. е около 700 евро, а като обща цена – средно за 42 100 евро. До сделки обаче се стига на средна цена 500 евро на кв. м и общ бюджет средно 32 000 евро, които са същите като тези в Слънчев бряг.

От началото на кризата досега, цените на апартаментите в курортите са загубили 50% от стойността си и пазарите в Слънчев бряг и Банско са сходни като предлагане и цени, но засега зимният курорт изостава по интерес сред руските купувачи, които са основни играчи на пазара на ваканционни имоти в България.

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване