Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Цените на имотите в София на нива от 2005 г.

2011-07-11   |  Дума, бр.154, 08.07.11

На база на офертни цени от сайта на BULGARIAN PROPERTIES средната цена на кв. м. в София се е понижила през второто тримесечие на 2011 г. с 5% спрямо първото тримесечие на годината и е на стойност, която се равнява на края на 2005 г. Цените на пазара на имоти забавят спада си, а сделките се увеличават, сочи анализът за състоянието на пазара.

През първото полугодие на 2011 г. най-активни са пазарите в София и по Южното Черноморие, като в столицата той е движен изцяло от български купувачи, а по морето - почти 100% от руски купувачи. Продажбите в тези 2 региона съставляват 40% от общия обем в страната, което им дава водеща роля при определяне на пазарните тенденции в жилищния и ваканционния сегмент.

Последните данни сочат, че през изминалите 2 месеца тенденцията е да се купуват по-евтини жилища в столицата - между 30 000 и 45 000 евро, а активността при луксозните имоти се забавя със започването на летния сезон.

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

Ако искате да получите на имейла си пълния анализ на BULGARIAN PROPERTIES за второто тримесечие на 2011 г., моля натиснете тук

  прочети повече статии

Сподели
Готови за ползване студиа на първа линия до къмпинг Градина
Осигурете си незабравими лета в комплекс с басейн на великолепния Царски плаж между Черноморец и Созопол! Независимо дали търсите романтична почивка, семейна ваканция или самостоятелен ваканционен дом, тук ще намерите всичко, от което се нуждаете. В допълнение, имате възможност за допълнителен доход от отдаване под наем. Разгледайте тази оферта още сега!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!
Вижте още

Изпратете запитване