Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС в интервю за PRO.BG: Апартаментите в центъра на София са паднали с 35% за 2 години

2010-09-10   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

В репортаж, излъчен на 6 септември 2010 в централните новини на телевизия PRO.BG се казва, че през 2 тримесечие на 2010 г. са въведени в експлоатация 35% по-малко нови жилища в сравнение с началото на 2009 г. Най-предпочитани продължават да са апартаментите ново строителство с добра комуникация, като предпочитаните райони са около спирките на метро станциите, а в кварталите цените започват около 800 евро/кв.м.

Невена Тодорова - брокер търговски и жилищни имоти в град София на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС казва, че цените на апартаментите в София-идеален център са паднали с 35 на сто в сравнение с преди 2 години. Конкуренция на новото строителство правят панелните апартаменти предимно заради ниската си цена и по-голямата си полезна площ.

Невена Тодорова коментира за PRO.BG, че панелните жилища с много ниски цени се търсят предимно от хора, които идват тепърва в София и устройват живота си тук.

Според статистиката новопостроените жилища в страната през второто тримесечие са малко над 4000, като най-много са жилищата пуснати в експлоатация в Бургас, след това във Варна и София. Вече се наблюдава равновесие в цените, купувачите са добре информирани за пазара и избират от множество предложения, а продавачите отстъпват с около 20 на сто от офертната цена, когато се стигне до реална сделка. Някои собственици на имоти пък отдават собствеността си под наем и изчакват по-добри времена за да продават.

Разгледайте всички наши оферти на имоти в София

Гледайте интервюто по PRO.BG:

Get the Flash Player to see this player.



---
Авторски права: 2010 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2010.


  прочети повече статии

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване