Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Накъде ще поемат цените на имотите през тази година?

2012-01-06   |  Human Capital, 03.01.2012, със съкращения

Цените на имотите през настоящата година няма да се променят драстично в сравнение с 2011 г. Това прогнозират изпълнителните директори на някои от големите агенции за недвижими имоти у нас. Според тях в някои райони на страната е възможно да има лек ръст на цените, но само в рамките на 2-3%. Ръководителите на компаниите за недвижими имоти са единодушни, че през тази година пазарът ще бъде силно повлиян от икономическата ситуация в Европа и от стабилността на еврото. Годината ще бъде тежка, но според някои от агенциите за недвижими имоти това ще провокира хората със спестявания да инвестират в имоти. Банките вероятно ще реализират нови продукти в сферата на ипотечните кредити.

Офертните цени ще се изравняват с цените на реално сключваните сделки

Полина Стойкова, оперативен директор на Bulgarian Properties

По всичко личи, че 2012 година няма да бъде лека и икономиките и пазарите ще бъдат изправени пред редица изпитания. През последните 3 месеца на изминалата година имотният пазар запазва сравнително стабилни обеми на сключени сделки, сравними с този период на 2010 година. Измененията на цените са минимални, по-скоро задържат нива. Т.е. дори и в период на несигурност виждаме, че пазарът се е установил на едни "кризисни нива", които засега са устойчиви. Не е изключено през 2012 г. цените на имотите да продължават да бъдат в "безтегловност" и поради свитото търсене и негативните икономически очаквания да продължи техния бавен, но непрекъснат спад. От друга страна, пазарът вече установи някакви равновесни за настоящата ситуация ценови нива в отделните ценови сегменти, на които се реализират сделки, и тези нива могат да запазят относителна стабилност, докато офертните цени бъдат коригирани така, че все повече да се изравняват с цените на реално сключваните сделки.

Ако искате да получите пълния анализ на BULGARIAN PROPERTIES за 2011 г. и прогноза за 2012 г., моля натиснете тук

  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване