Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

До 50% спад в цените на имотите в ски курортите

2009-10-01   |  Димитър Любенов, Новините днес

Цените на имотите в големите планински курорти в България се върнаха на нивата от 2005 г., като при някои имоти намалението достига до 50% на годишна база.

Средната цена на квадратен метър на апартаменти в Банско е 640 Евро, сочат данни на Bulgarian Properties на база реално сключени сделки през периода май-септември 2009 г. „Апартаментите са най-търсени поради по-ниските им цени и възможността да бъдат по-лесно управлявани и отдавани под наем за допълнителен доход. Банско пък, защото пазарът на ски имоти там предлага най-голямо разнообразие и най-добри цени”, заяви пред НОВИНИТЕ ДНЕС Полина Стойкова, Оперативен директор на компанията.

В момента в курорта могат да се намерят апартаменти на цени от 300 евро/кв.м. до 1200 евро/кв.м. Според експерти най-търсени са имоти с цени от 450 до 600 евро/кв.м. и в по-луксозните комплекси на цени от 700 до 900 евро/кв.м.

„В Пампорово и Боровец цените също намаляха средно с 10-20%, като ваканционните имоти там поддържат по-високи ценови нива. Това от своя страна ги прави значително по-малко атрактивни от имотите в Банско”, обяснява Стойкова. „Значими фактори за високия интерес към Банско са доброто качество на строителството и много екстри в комплексите, включително и външни басейни, които на практика правят сезона в планината целогодишен”, смята Стойкова.

Според Ирина Никулчина – председател на Туристическа асоциация Банско, курортът си остава най-търсена дестинация за купуване на имоти поради отличните условия за спорт и отдих целогодишно.

Утре градът събира туристическия бранш в страната за първа туристическа борса „Традиции с бъдеще”.


Ако желаете да прочетете пълния анализ за цените на ски имотите в България, моля натиснете тук.

Разгледайте нашите предложения в ски курорт

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване