Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

"Бългериан Пропертис": Цените на имотите в София продължават да падат

2009-11-13   |  Лили Границка, dnevnik.bg

Спадът в цените на апартаментите в София през октомври е с около 24% спрямо първото тримесечие на годината. Това отчитат от "Бългериан Pропертис" на базата на реално сключени сделки. През първото тримесечие жилищата в столицата са се продавали средно на нива от 1050 евро/кв.м, за второто - на 1020 евро/кв.м., за третото - на 945 евро/кв.м., а през октомври средните стойности са около 800 евро. Тези данни показват, че най-сериозен спад в цените на имотите в София е имало през месеците след юни, коментира Полина Стойкова, оперативен директор на компанията.

Спадът в реализираните сделки през октомври 2009 спрямо същия месец на миналата година е около 35%. Сделки в София през октомври се сключваха на нива от 750 до 900 евро/кв.м., а като общи цени - между 55 000 и 65 000 евро. Във Варна от 2 месеца вече реално се случват сделки, докато преди това пазарът беше замрял, посочи Стойкова.

От месец май продавачите все по-често пристъпват към намаляване на офертните цени на имотите си, защото вече са осъзнали, че цените наистина са паднали, коментира Полина Стойкова. Тя посочи, че от 2-3 месеца насам броят на намалените имоти всяка седмица е почти равен на новите публикувани оферти. Тази тенденция ще продължава, тъй като все още офертните нива и цените, на които се сключват сделки, се различават, прогнозира Стойкова.

Покупките на имоти през тази година минаха под знака на нуждата за собствено използване - първо жилище, смяна на апартамента с по-добро, първи ваканционен имот в ски или морски курорт или къща на село. Рядко се срещат купувачи, които купуват само с цел инвестиция, защото на пазара липсва спокойствие, благоприятстващо този вид покупки.

Апартаменти в София на цени под 800 евро на кв.м.

Разгледайте нашите предложения на апартаменти в София на намалени цени


  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване