Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

32% спад в цените на наемите във Варна

2010-01-11   |  Новините днес, 11.01.2010

3:1 е съотношението между наеми и продажби за региона на Варна през изминалата година, сочат данни на Бългериан Пропертис, предоставени на Новините днес. Наемните цени регистрират спад от 32% до 290 евро средна стойност за квартира през декември 2009-а, в сравнение с 430 евро за същия месец на 2008-а.

В началото на януари 2010-а цените се движат в границите на тези през декември м.г. През лятото се държаха на ниво от около 450-500 евро, докато сега движеният от българи пазар върви около 300 евро, обясняват експерти на компанията. Периодът в началото на 2009-а пък е характерен с търсене на по-луксозни апартаменти от чуждестранни мениджъри и бизнесмени".

По отношение на продажбите брокерите отчитат "замрял" пазар до средата на годината, който заема едва 11%от реализираните сделки на компанията, а останалите са с наеми.

През втората половина на 2009 г. продажбите на жилища и във Варна се раздвижи поради това, че търговците започнаха да намаляват цените на имотите и на пазара се появиха изгодни оферти. За второто полугодие вече продажбите съставят 40% от общия обем на сделките в района. "Продажбите продължиха да бъдат или с много евтини имоти (между 4000 и 15 000 евро за селските имоти и между 25 000 и 45 000 евро за апартаменти в околностите на Варна и в Каварна), или в луксозния сегмент - апартаменти над 100 000 евро", обясняват от агенцията. Оттам уточняват, че за разлика от София, продавачите във Варна по-бавно са намалили цените на имотите и затова пазарът там не е така динамичен, а цените - така гъвкави.

Разгледайте нашите оферти на апартаменти под наем в/близо до Варна

Разгледайте нашите оферти за продажба в/близо до Варна

  прочети повече статии

Сподели
AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване