Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Чужденците имат интерес към България

2018-05-25   |  fakti.bg

Изследване на университетите в Калифорния и Бон показва, че за последните 125 години най-сигурната инвестиция е тази в недвижими имоти. „Ако трябва да говорим като алтернатива на банковите депозити, това е най-доброто, което човек може да направи, без значение на валутата и големината на сумата. Доходността, която може да се постигне, е между 3% и 6%, което е нормалният диапазон на годишна възвръщаемост. Но дори да теглите заем и да калкулирате лихвата, в дългосрочен план си гарантирате доходност” е мнението на Михаил Чобанов – основател и собственик на Bulgarian Properties, който участва във форума „Шумът на парите 2018”, чийто медиен партньор е най-големият сайт за недвижими имоти imot.bg.

За тези, които обмислят инвестиция в сегмента, но все още се колебаят, е важно да имат предвид, че не е задължително да разполагат с цялата сума. Единият, и най-разпространен вариант, е банков кредит. Също така обаче работещ вариант за финансиране е и кооперация с друг инвеститор, което ще донесе доходност и е възможност за инвестиция.

Що се отнася до чуждестранните инвеститори, то те определено имат интерес към България, макар и само към познатите им места – морските и планинските курорти. Извън полезрението им остават столицата и по-големите български градове. „Това, което се откроява като тенденция, е покупката на имот за децата им, които избират да учат в столицата”, казва Чобанов. Той допълни, че към момента не могат да се отчетат емблематични големи частни инвестиции, но компанията, която управлява в последните 15 години, преди последния пик в цените има две сделки с клиенти в тогавашния топ 100 на Forbes.

Вижте нашите имоти ново строителство в София

Вижте нашите оферти в морските курорти

Вижте имотите за продажба в планински курорти


  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване