СТАТИИ

Експерт: Възвърна се доверието към имотите като реален актив

www.informirash.me, 25.02.2015

Цените на имотите през миналата година показаха, че спадовете вече са приключили и годината завърши с първи, макар и минимален ръст в цените на имотите. Това заяви в ефира на радио „Добруджа" изпълнителният директор на Bulgarian Properties Полина Стойкова.

Тя поясни, че в София ръстът е бил около 3%. За първи път от много години насам интересът към имоти на Свереното Черноморие е бил по-голям, отколкото по Южното. Тази година също започна много силно, но сделките са основно в най-големите градове, коментира Стойкова.

По думите й хората вече са осъзнали, че е дошъл моментът за покупка. Възвърна се доверието към имотите като реален актив, коментира специалистът, като уточни, че основният интерес идва от български купувачи. Имотният пазар показа, че последните години винаги реагира на всякакви събития, включително и кризи.

Кризата в Украйна и фалитът на КТБ бяха основните фактори, които оказаха влияние през миналата година, посочи Стойкова. Кризата в Украйна доведе до спад на руския интерес, който се усети най-силно в края на миналата година. Банковата криза показа, че депозитите не са единственият и най-сигурен инструмент за влагане на средства и хората започнаха да мислят за влагане на средства в различни активи, посочи още брокерът.

Тя отбеляза, че наемният пазар също набира скорост. В София много хора започват да инвестират в имот с цел даване по наем, защото пазарът е доста силен и търсенето е голямо. Същото важи за Пловдив и Варна. Откакто англичаните се отдръпнаха, селските имоти не представляват такъв интерес, сочат данните.

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Благодаря за доброто сътрудничество на Стефан и Биляна! Доволна съм от отношението и съм очарована ...
Здравейте. Работихме по няколко сделки с вашия брокер Диана Янева и сме изключително доволни. ...
Бих искала да благодаря на Силвия Гочева и Ангел Соколов за това, че отделиха цял ден за нас и ни ...
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Последни Новини
Отпразнувахме 15-тата годишнина на BULGARIAN PROPERTIES

18/Декември/2018

BULGARIAN PROPERTIES отпразнува своята 15-та годишнина, както и една от най-успешните години в историята на компанията със запомнящо се парти в популярен столичен клуб.

На 16.12.2018 г. имахме удоволствието да споделим празника си с колегите ни от офисите в цялата страна, много приятели, съмишленици и партньори.

"15 години е важна годишнина за нас. Не толкова отгово... прочети повече

Последни регионални новини
ПЛОВДИВ ДЖАЗ ФЕСТ' 2018

22/Октомври/2018
http://www.visitplovdiv.com

Тази година Пловдив Джаз Фест ще се проведе от 31-ви октомври до 3 ноември като част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и отново ще посрещне едни от най-забележителните световни джаз артисти.

По традиция концертите ще се случат в Дома на културата „Борис Христов“. За четвърти път в началото на ноември Пловдив ще бъде преобразен чрез музиката, благодар... прочети повече

Знаете ли, че?
„Зона Б-5" - експеримент и модерна архитектура в действие

03/Декември/2018
Строител, бр.48, 30.11.18, с.22

В Деня на отворените Врати Общинското предприятие „Софпроект - ОГП", което отговаря за Общия градоустройствен план, организира архитектурна обиколка на кв. „Зона Б-5". В нея се включиха експерти, студенти и хора с интерес и активно отношение към развитието на града, които бяха водени от Даяна Николов... прочети повече