СТАТИИ

Експерт: Възвърна се доверието към имотите като реален актив

www.informirash.me, 25.02.2015

Цените на имотите през миналата година показаха, че спадовете вече са приключили и годината завърши с първи, макар и минимален ръст в цените на имотите. Това заяви в ефира на радио „Добруджа" изпълнителният директор на Bulgarian Properties Полина Стойкова.

Тя поясни, че в София ръстът е бил около 3%. За първи път от много години насам интересът към имоти на Свереното Черноморие е бил по-голям, отколкото по Южното. Тази година също започна много силно, но сделките са основно в най-големите градове, коментира Стойкова.

По думите й хората вече са осъзнали, че е дошъл моментът за покупка. Възвърна се доверието към имотите като реален актив, коментира специалистът, като уточни, че основният интерес идва от български купувачи. Имотният пазар показа, че последните години винаги реагира на всякакви събития, включително и кризи.

Кризата в Украйна и фалитът на КТБ бяха основните фактори, които оказаха влияние през миналата година, посочи Стойкова. Кризата в Украйна доведе до спад на руския интерес, който се усети най-силно в края на миналата година. Банковата криза показа, че депозитите не са единственият и най-сигурен инструмент за влагане на средства и хората започнаха да мислят за влагане на средства в различни активи, посочи още брокерът.

Тя отбеляза, че наемният пазар също набира скорост. В София много хора започват да инвестират в имот с цел даване по наем, защото пазарът е доста силен и търсенето е голямо. Същото важи за Пловдив и Варна. Откакто англичаните се отдръпнаха, селските имоти не представляват такъв интерес, сочат данните.

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Роман Калов - много добър и коректен брокер! ...
Специални благодарности за личното и професионално отношение на Цветан Кемеров при осъществяване на ...
Изключително коректен и професионален партньор! Препоръчвам фирмата Bulgarian Properties на всички ...
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Последни Новини
Мечтаете ли за имот в затворен комплекс?

18/Юни/2019
profit.bg

Искате ли нов имот, при това в напреднало строителство, предлагащ прекрасни гледки към Витоша и всички удобства за семейството ви, които ще ви осигурят конфортен и спокоен живот?

Витоша Ремар Парк е отговорът на вашите мечти.

Архитектурна естетика, висококачествено строителство, функционални разпределения на апартаментите, луксозни общи части и асансьори са само малка... прочети повече

Последни регионални новини
2019-сантиметрова черга ще тъкат на пролетния панаир на занаятите в Пловдив

16/Май/2019
http://bnr.bg

В Пловдив започва традиционният пролетен панаир на занаятите. За първи път ще се проведе и фестивалът "Споделени нишки", по време на който майстори-тъкачи ще изработят черга с дължина 2019 сантиметра.

Чергата, символизираща домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата, ще се тъче от майсторите няколко дни на централната пешеходна улица. Пловдивчани и гостите на град... прочети повече

Знаете ли, че?
Доходност от наем и начини сами да я повишим

28/Март/2019
manager.bg

Жилищни имоти

Към момента в София доходността от наем на жилища (двустайни и тристайни) е около 5%, в Пловдив – 6%, за Варна - 4%, за Бургас – 5%.

Рентабилността от тази инвестиция рядко надвишава 5%.

Предимства:

- Лесно отдаване под наем. Д... прочети повече