Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

50 000 евро е средната цена за жилища, която ще се търси тази година

2012-01-10   |  offnews.offroad-bulgaria.com

50 000 евро е средната цена, която ще се търси на пазара на жилища през 2012 г., заяви днес Полина Стойкова, оперативен директор на Bulgarian Properties в предаването на OFFRoad Radio „Време за пари“.

„За изминалата 2011 година се наблюдава спад на цените на пазара на имоти, като се отчита понижаване между 5 и 10 %”, коментира Стойкова. „Все още се намираме в отрицателната страна на графиката. Не сме оптимисти за 2012 година, пазарът ще остане сравним с миналата година, а цените на имотите ще се запазят, като дори е възможно да намалеят, предвид икономическата криза“, допълва Стойкова.

По думите й в големите градове пазарът е най-стабилен и цените на имотите ще спадат най-малко. За квадратен метър на жилище в София цената ще се запази и ще бъде около 850 евро. Полина Стойкова отчита, че се търсят най-евтините имоти с цена до 50 000 евро. „Купувачите търсят по-голямо жилище от това, в което живеят в момента“, каза още тя.

Относно другите сегменти на имотния пазар - търговски центрове и логистични бази, Полина Стойкова добави, че тенденциите са свързани с икономическото възстановяване на пазара, но такова вероятно няма да има и прогнозите за 2012 година не са оптимистични.

Малко по-късно Иван Велков, председател на Национално сдружение за недвижими имоти, заяви в предаването, че тази година трябва да има по-качествени имоти като материали, изолации и други. По-добрите компании започнаха да се отсяват и това е доказателство, че през лошите финансови години добрите продукти могат да оцелеят. Останаха сериозните компании, които знаят какво предлагат на пазара на недвижими имоти.“

Разгледайте нашите ТОП ОФЕРТИ

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване