Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Интересът им основно е към Банско

2018-11-12   |  Монитор, 12.11.18, с. 12+13

Чужденците, решили да купят ваканционен имот в български ски център, предпочитат в повечето случаи да сключат сделката през топлите месеци на годината, научи „Монитор“.Само за първите 9 месеца на годината броят на покупко-продажбите в сегмента с участието на граждани на други държави
бележи ръст от 15%.

„Причината за подобно поведение е, че големите ни и известни планински курорти функционират през цялата година и няма мъртви месеци, както е на морето“, обясни Полина Стойкова от Bulgarian properties. „Активността на купувачите не е свързана със зимния сезон и почивките за каране на ски. В повечето случаи, хората идват през зимата, в някои от трите големи курорта, харесва им и през пролетта или лятото след това търсят възможност да си купят имот в избраното място. Освен това, през активния сезон в курортите апартаментите са заети от туристи и има затруднения с огледите“, добавя тя.Според нея от планинските центрове чужденците се насочват основно към Банско, а българите - към Боровец и Пампорово.

Дори в Банско обаче, подобно на Слънчев бряг, половината от купувачите са си българи.На въпрос купувачите от кои държави преобладават, Стойкова обясни за липса на ярко изявена група на инвеститори във ваканционни имоти в ски центровете ни. По думите й, има от много държави - и британци, сърби, граждани на Република Македония и на Израел. Относно излизането на Острова от Евросъюза тя обясни, че в последните 2-3 месеца вече има индикации за активизация на албионците и нарастване на интереса им към българските ски центрове, който обаче е далеч от бума отпреди повече от едно десетилетие. „Стресът около Brexit не може да продължава вечно“, смята Стойкова.

По думите й, от балнео курортите интересът е основно към Велинград, но отново главно от българи. От чужденците засега няма конкретни запитвания към подобни дестинации. „Интересът го има, когато близо в зимния или морския курорт или близо до него има минерален извор и възможности за спа туризъм,защото по този начин се удължава сезонът. „Около Банско има подобни селища и със сигурност това оказва влияние и вдига интереса“, коментира тя.

Вижте нашите оферти в Банско

Вижте още топ оферти в ски курортите


  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване