Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Репортаж на Нова ТВ за жилищата в София и техните цени (Видео)

2017-06-01   |  nova.bg

Материал: nova.bg

Експерти прогнозират, че само до края на тази година цените на жилищата ще скочат средно с 10%. В София имотите може да поскъпнат и повече.

Според последните данни, квадратен метър в столицата струва средно малко над 1000 евро. От големите градове най-евтино можем да си купим жилище в Пловдив, а той, заедно със София, е първенец по строителство.

„Все още най-търсените и най-купуваните имоти са двустайните апартаменти”, обясни Антон Андонов, изпълнителен директор на агенция за недвижими имоти. Старите жилища са с между 10 и 30% по-евтини от новопостроените, разказват брокерите. Жилищата в панелните блокове продължават да са по-евтини от тези в тухлените.

„На една и съща цена в панелна сграда купувачите получават 1 стая повече”, обясни Андонов. „В София най-предпочитани са кварталите до метро”, уточни той.

„Със сигурност добрите местоположения и качествените материали оскъпяват с около 10-15%”, каза още той.

"На пазара на имоти трайно се настаниха и кредитите. Средният лихвен процент по ипотечните кредити е около 4 процента, което е историческо дъно", коментира Полина Стойкова.

Вижте репортажа на Нова ТВ с участието на водещия ни брокер Никола Атков и изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова:



Вижте нашите имоти ново строителство в София


  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване