МЕДИИТЕ ЗА НАС

Какви бяха цените на имотите у нас преди 15 г.

Profit.bg

През 2003 г. щатският долар се е разменял спрямо лева на нива от 1.59 в края на годината до 1.84 лв. в началото ѝ.

Въпреки тогавашното поевтиняване на щатската валута (бел. ред. в началото на 2002 г. средният месечен курс на долара е над 2.20 лв.), цените на имотите у нас по това време остават сравнително ниски.

От BULGARIAN PROPERTIES споделиха с Profit.bg няколко примера за цените на жилищата в София и в по-големите градове на страната, по случай 15-а годишнина на компанията. Нека видим няколко интересни оферти:

Апартамент в центъра на София
Жилище от 74 кв. м на бул. Витоша преди 15 г. се е предлагало за 29 000 долара. Цената на квадратен метър е под 400 долара.

Жилище с две спални в близост до пл. Славейков
Апартамент с две спални и площ от 124 кв. м, разположен на 5-и етаж, е обявен за продан на цена от 44 000 долара. Жилището се намира на ул. Ангел Кънчев, а цената на кв. м възлиза на 354 долара.

Вижте актуалните оферти на BULGARIAN PROPERTIES

Жилище в кв. Лозенец
Имотът е разположен на 2-и етаж и е с площ от 144 кв. м. Офертата за него преди 15 г. е била 46 000 долара, или 319 долара на кв. м.

3-стаен в района на Семинарията
Жилище с една спалня и площ от 95 кв. м в района на Семинарията се е предлагало за 34 000 долара. Имотът е на втори етаж, а цената на кв. м възлиза на 358 долара.

3-стаен в Стрелбище
Апартамент от 80 кв. м в близост до Южен парк се е предлагал за сумата от 24 000 долара, или по 300 долара на квадрат. Жилището е разположено на 4-и етаж.

Жилище във Варна
Имот от 80 кв. м преди 15 години се появява в сайта на BULGARIAN PROPERTIES за продажба на цена от 36 000 долара. Апартаментът е на 2-и етаж и средната му цена на кв. м възлиза на 450 долара.

Вижте топ офертите на компанията в гр. София

Жилище в Пловдив
Апартамент с две спални във втория най-голям град на страната се е предлагал за 22 000 долара. Жилището е с площ от 102 кв. м, или това прави по 215 долара на кв. м.

Вижте актуалните топ оферти в Пловдив

Жилище в Бургас
3-стаен имот от 100 кв. м в Бургас по това време се предлага на цена от 20 500 долара. Апартаментът е разположен на 2-и етаж, а цената на кв. м е малко над 200 долара.

Вижте нашите оферти в морските курорти

Вижте имотите за продажба в планинските курорти

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Професионално и бързо обслужване получих от Анди Пийч, който работи в офиса на BULGARIAN PROPERTIES ...
Току-що продадохме имота си нашия имот чрез Bulgarian Properties. Сергей Пеловски бе много ...
Благодарение работата на чудесния екип – Биляна Петкова, Камелия Ждерова и Стойчо Бугов, днес ...
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Най-продаваният комплекс в София!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Последни Новини
В-к Капитал: Спокойствие на жилищния пазар след години на ръст

18/Март/2019
capital.bg

Вижте как авторитетният икономическият седмичник обобщи пазара в София и какво споделиха мениджърите на BULGARIAN PROPERTIES и другите реномирани имотни агенции като статистики, тенденции и очаквания за 2019 г.

След поредната силна година пазарът на жилища в София тръгва към застой. Първите симптоми са още от края на миналата година - по-бавни сделки, по малко ипотеки, огромен брой... прочети повече

Последни регионални новини
180 млн. лв. инвестиции в Търново само за 2 години

08/Март/2019
24 часа, 08.03.2019, с. 8

Велико Търново е един от градовете, които през последните няколко години имат бърз икономически растеж, каза по време на дискусия "Икономически перспективи пред България в контекста на глобалните процеси" кметът Даниел Панов.

Данните са от доклади на дипломатическите мисии у нас и проучвания, правени в тази насока и станали ясни при посещението на представители на Световната банка ... прочети повече

Знаете ли, че?
Инж. Николай Чомаковски, изп. директор на "Пайп Систем" АД и член на УС на КСБ: Бих искал "Пайп Систем" да се отличава като добър строител с име на пазара

28/Януари/2019
в. Строител, 25.01.2019, стр.13

Инж. Чомаковски, как оценявате наградата, която получихте по време на традиционния Бал по повод Деня на строителя?

За нас е чест да бъдем носител на сребърната награда за постигнати добри резултати през 2017 г. в изпълнението на строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехни... прочети повече