Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Купуват ваканционен имот, ако e до 30 000 евро

2012-07-09   |  24 часа, бр.184, 09.07.12

По морето се търсят основно обзаведени апартаменти в работещи комплекси.

Повишен интерес към ваканционни имоти отчитат брокери. За първата половина на 2012 г. увеличението при сделките в морските курорти е с около 20% спрямо миналата година, показват данните на "Бългериан пропертис". Най-често се сключват на нива от около 30 000 евро.

По Черноморието купувачите се ориентират основно към обзаведени апартаменти в работещи комплекси, а отстоянието до брега не е толкова решаващ фактор - готови са на компромиси при по-ниска цена и по-изгодна оферта, казват брокерите. Но продължават и запитванията за зимните курорти, като най-търсен остава Банско, но и Боровец започва да влиза във фокуса на потенциалните купувачи.

По морето интересът е насочен предимно в района на Южното Черноморие - Слънчев бряг, Поморие, Равда и др. Най-купувани са завършени по-малки апартаменти и студиа до 30-40 кв. м. Основните купувачи били руснаци с по-скромни бюджети. Има сделки и с двустайни, като най-често желанието е да са обзаведени и до 500 м от брега. Според консултантите цените вече се стабилизират и резки движения надолу няма да има.

От "Бългериан пропертис" отчитат, че през последните 6-8 месеца почти няма промяна в офертните цени. Същото важи и за тези на реално сключените сделки. Стабилизацията, която всички толкова дълго очакваме, е вече факт, пазарът е спокоен, предлагането е добро и има условия за сключване на добри сделки, казват от компанията.

Според "Бългериан пропертис" основните купувачи продължават да са рускоезични. С такива са над 90% от продажбите.

Очаква се активно трето тримесечие за морските курорти, като за това ще допринесе летният сезон, ниските цени на полетите от Русия през август и септември и множеството заявени вече огледи за края на лятото и началото на есента, казват от "Бългериан пропертис". Пазарът определено набира инерция и популярност сред руските купувачи и тази тенденция ще продължи и през следващите месеци. Няма да станем свидетели на съществени изменения във ваканционния сегмент, но нарасналият обем сделки със сигурност е добър сигнал и предпоставка за възстановяването му, допълват от компанията.

Разгледайте нашите оферти за продажба и под наем на ваканционни имоти

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване