Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Брокери предлагат: Къща на село само за 5000 евро

2009-05-13   |  Черно море, Варна, бр.102, 11.05.09, с.5

Прилична къща в центъра на Владимирово може да се купи за 5000 евро. В същото село има оферта дори за 7200 лв., която освен жилищна сграда включва и 2 дка двор. Това се вижда от обявите в сайтовете на варненските брокери на пазара за недвижими имоти.

Във Въглен пък се предлагат парцели в регулация по 1 евро на кв. м, което означава, че 1 дка дворно място на село може да се придобие за 1000 евро. Само в topimoti.bg има 35 обяви за продажба на селски къщи във Варненска област и още 18 в Добричко. Цените им са свалени средно с 22 - 25%.

Явно си личи тенденцията към спад на ценовите нива, при които се сключват сделките за този тип имоти през първите месеци на 2009 г. Средно за страната той е близо 40% и се доближава до равнището през 2006 г., коментират брокери. За нашия регион намалението не е чак толкова голямо, но цените на селските имоти вече са чувствително по-ниски от предлаганите във Варна. По техните думи именно това поевтиняване ще накара купувачите да си развържат кесиите, тъй като интерес определено не липсва, а мнозина от клиентите вече са узрели за идеята да имат къща на село.

При появата на изгодни селски имоти купувачите бързо реагират и те не остават на пазара дълго, твърдят от агенция "Бългериан пропертис". Според техните наблюдения въпреки кризата продължава да има интерес към имотите във Варненски регион. Новото е, че наред с чужденците (основно британци и по-малко руснаци, гърци, холандци) все повече стават и българите, които искат да си купят къща на село. Проблемът при този сегмент от пазара е, че въпреки повишеното търсене все още трудно се срещат позициите на купувачите и продавачите. Явно след продължителното повишение на цените с по над 25% годишно сега трудно се преглъща връщането назад, при все че това е напълно нормално при пазарните условия.

Средни цени на селските имоти през годините (данните са на "Бългериан пропертис":

През 2005 г. средната цена беше 15 450 евро, а ръстът 37%
През 2006 г. средната цена беше 18 510 евро, а ръстът 20%
През 2007 г. средната цена беше 24 800 евро, а ръстът 34%
През 2008 г. средната цена беше 30 800 евро, а ръстът 24%

Ако искате да получите пълния анализ на "Бългериан Пропертис" на имейла си, моля натиснете тук.

Разгледайте нашите оферти на къща на село

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване