МЕДИИТЕ ЗА НАС

Къде в чужбина българите купуват имоти

http://fakti.bg/

Инвестицията в недвижим имот продължава да е една от най-сигурните. Това вече се осъзнава не само от по-богатите, но и тези, които са спестили малко повече пари и искат да ги вложат в нещо сигурно. Освен в България все по-често българските купувачи се оглеждат за покупка и извън пределите на родината. Отговорът на въпроса къде най-често търсят имот може да се намери в статистиката кои места най-много се посещават от българи. На първо място това е съседна Гърция. Оказва се, че близо 90% от покупките, които се реализират зад граница са именно там. „Българите с всяка изминала година все по-масово се насочват за летен туризъм към Халкидики и други райони на Северна Гърция и именно там е концентрирано търсенето на ваканционни имоти за покупка”, казват специалисти от агенция Bulgarian Properties.

Кризата през 2015 г. накара част от българите да изчакат, за да видят с колко ще се понижат цените. Спадът беше в рамките на около 8%. Към момента вече се наблюдава засилен интерес към имоти в Гърция. „От няколко седмици виждаме отчетлив ръст на запитванията, започват пътуванията до Гърция за почивка и огледи на имоти и сезонът постепенно набира скорост”, обясняват от компанията за недвижими имоти и прогнозират, че през тази година интересът към покупка на имот в южната ни съседка ще бъде голям и ще има много добри предложения.

Има предложения както за имоти на брега на морето, така и в столицата Атина, сочи справка в специализирания сайт imot.bg. Така например, 3-стаен апартамент с разгъната застроена площ от 170 кв.м. в гръцката столица може да се купи срещу 390 000 EUR. Разположен е на третия етаж в страда строена през 1965 г. Значително по-ниски са цените на жилищата в съседните на Атина градчета. В Геракас, разположен на североизток от гръцката столица, апартамент с РЗП 85 кв.м се оферира на цена от 160 000 EUR. Имотът е с три спални и се намира в сграда строена през 2011 г.

Българите също така проявяват интерес и към придобиването на имоти в Испания, Италия и Франция. Къща в Испания може да се купи срещу прилична цена. Каква е тя може да видите ТУК. Големината й е 75 кв.м и се в град Пиера, на запад от Барселона.

За разлика от Гърция и Испания, където се наблюдава богато предлагане на всякакви видове жилищни имоти в почти всички краища на страните, то в Италия офертите са по-малко. Така например, къща разположена в Лука, може да се купи срещу 850 000 EUR. Имотът е с площ 280 кв.м и се предлага напълно обзаведен. Къщата е строена през 20-те години на миналия век. Разполага с двор от 3 декара. В столицата Рим и в предградията й също могат да се намерят малки и в отлично състояние апартаменти.

Или нови модерно обзаведени жилища, или стари къщи типични за своето време са имотите, които основно се предлагат във Франция. Къща в близост до Момпелие се оферира на цена от 420 000 EUR. На разгъната застроена площ от 126 кв.м са разположени 6 стаи. Имотът, който е в етап на строеж е разположен на парцел от 610 кв.м. Цената е 420 000 EUR.

Вижте нашите оферти от Гърция за продажба и под наем

Ръководсто за покупка в Гърция - изпратете запитване


Вижте нашите оферти във Франция за продажба и под наем

Вижте нашите оферти от Испания за продажба и под наем

Вижте нашите оферти от Италия за продажба и под наем


  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Уважаема Татяна, ние сме много благодарни за помощта и комуникацията с нас! Желаем ви успех, щастие ...
Бих искала да благодаря на Диана Янева и адвокат Мартин Полименов за активното съдействие за ...
Препоръчваме услугите на Bulgarian Properties при покупка на имот. Услугата, която предлагат е ...
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Последни Новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Последни регионални новини
Фрагментите от Берлинската стена вече са в Пловдив

10/Януари/2019
Bnr.bg

На Римския стадион в Пловдив бе експонирана единствената пътуваща колекция от оригинални фрагменти от Берлинската стена. Пътуващата експозиция е създадена по повод 30-годишнината от падането на Берлинската стена, която се отбелязва през 2019 година, а откриването ѝ в Пловдив е на 12-и януари и е част от програмата за откриването на "Пловдив 2019".

Изложбата представя предшест... прочети повече

Знаете ли, че?
До 5 години ще имаме пълна информация за всеки имот

16/Ноември/2018
fakti.bg

До 5 години специализирани карти към кадастъра ще дават абсолютно всяка информация за имота. Те са необходими най-вече за планирането на различните видове зони и инвестиционни намерения и ще съдържат информация за строежи, съоръжения, сервитути, подземна и надземна инженерна инфраструктура, водни изт... прочети повече