Контакти
0

Къде в чужбина българите купуват имоти

2016-05-11   |  http://fakti.bg/

Инвестицията в недвижим имот продължава да е една от най-сигурните. Това вече се осъзнава не само от по-богатите, но и тези, които са спестили малко повече пари и искат да ги вложат в нещо сигурно. Освен в България все по-често българските купувачи се оглеждат за покупка и извън пределите на родината. Отговорът на въпроса къде най-често търсят имот може да се намери в статистиката кои места най-много се посещават от българи. На първо място това е съседна Гърция. Оказва се, че близо 90% от покупките, които се реализират зад граница са именно там. „Българите с всяка изминала година все по-масово се насочват за летен туризъм към Халкидики и други райони на Северна Гърция и именно там е концентрирано търсенето на ваканционни имоти за покупка”, казват специалисти от агенция Bulgarian Properties.

Кризата през 2015 г. накара част от българите да изчакат, за да видят с колко ще се понижат цените. Спадът беше в рамките на около 8%. Към момента вече се наблюдава засилен интерес към имоти в Гърция. „От няколко седмици виждаме отчетлив ръст на запитванията, започват пътуванията до Гърция за почивка и огледи на имоти и сезонът постепенно набира скорост”, обясняват от компанията за недвижими имоти и прогнозират, че през тази година интересът към покупка на имот в южната ни съседка ще бъде голям и ще има много добри предложения.

Има предложения както за имоти на брега на морето, така и в столицата Атина, сочи справка в специализирания сайт imot.bg. Така например, 3-стаен апартамент с разгъната застроена площ от 170 кв.м. в гръцката столица може да се купи срещу 390 000 EUR. Разположен е на третия етаж в страда строена през 1965 г. Значително по-ниски са цените на жилищата в съседните на Атина градчета. В Геракас, разположен на североизток от гръцката столица, апартамент с РЗП 85 кв.м се оферира на цена от 160 000 EUR. Имотът е с три спални и се намира в сграда строена през 2011 г.

Българите също така проявяват интерес и към придобиването на имоти в Испания, Италия и Франция. Къща в Испания може да се купи срещу прилична цена. Каква е тя може да видите ТУК. Големината й е 75 кв.м и се в град Пиера, на запад от Барселона.

За разлика от Гърция и Испания, където се наблюдава богато предлагане на всякакви видове жилищни имоти в почти всички краища на страните, то в Италия офертите са по-малко. Така например, къща разположена в Лука, може да се купи срещу 850 000 EUR. Имотът е с площ 280 кв.м и се предлага напълно обзаведен. Къщата е строена през 20-те години на миналия век. Разполага с двор от 3 декара. В столицата Рим и в предградията й също могат да се намерят малки и в отлично състояние апартаменти.

Или нови модерно обзаведени жилища, или стари къщи типични за своето време са имотите, които основно се предлагат във Франция. Къща в близост до Момпелие се оферира на цена от 420 000 EUR. На разгъната застроена площ от 126 кв.м са разположени 6 стаи. Имотът, който е в етап на строеж е разположен на парцел от 610 кв.м. Цената е 420 000 EUR.

Вижте нашите оферти от Гърция за продажба и под наем

Ръководсто за покупка в Гърция - изпратете запитване


Вижте нашите оферти във Франция за продажба и под наем

Вижте нашите оферти от Испания за продажба и под наем

Вижте нашите оферти от Италия за продажба и под наем


  прочети повече статии

Сподели
Park View Residence - комплекс в централен район близо до метро
Отлични цени, финален етап на строителството на първата фаза на комплекса и спиращи дъха гледки от високите етажи - всичко това ще намерите в Park View Residence! Комплексът се намира в кв. Банишора, близо до метростанция Княгиня Мария Луиза. Главен изпълнител: ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ. Налично банково финансиране. Завършване на първата фаза през ноември 2020 г. Последни наличности във фаза 1!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове на имоти в София и цялата страна!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните турове, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване