МЕДИИТЕ ЗА НАС

Къде в чужбина българите купуват имоти

http://fakti.bg/

Инвестицията в недвижим имот продължава да е една от най-сигурните. Това вече се осъзнава не само от по-богатите, но и тези, които са спестили малко повече пари и искат да ги вложат в нещо сигурно. Освен в България все по-често българските купувачи се оглеждат за покупка и извън пределите на родината. Отговорът на въпроса къде най-често търсят имот може да се намери в статистиката кои места най-много се посещават от българи. На първо място това е съседна Гърция. Оказва се, че близо 90% от покупките, които се реализират зад граница са именно там. „Българите с всяка изминала година все по-масово се насочват за летен туризъм към Халкидики и други райони на Северна Гърция и именно там е концентрирано търсенето на ваканционни имоти за покупка”, казват специалисти от агенция Bulgarian Properties.

Кризата през 2015 г. накара част от българите да изчакат, за да видят с колко ще се понижат цените. Спадът беше в рамките на около 8%. Към момента вече се наблюдава засилен интерес към имоти в Гърция. „От няколко седмици виждаме отчетлив ръст на запитванията, започват пътуванията до Гърция за почивка и огледи на имоти и сезонът постепенно набира скорост”, обясняват от компанията за недвижими имоти и прогнозират, че през тази година интересът към покупка на имот в южната ни съседка ще бъде голям и ще има много добри предложения.

Има предложения както за имоти на брега на морето, така и в столицата Атина, сочи справка в специализирания сайт imot.bg. Така например, 3-стаен апартамент с разгъната застроена площ от 170 кв.м. в гръцката столица може да се купи срещу 390 000 EUR. Разположен е на третия етаж в страда строена през 1965 г. Значително по-ниски са цените на жилищата в съседните на Атина градчета. В Геракас, разположен на североизток от гръцката столица, апартамент с РЗП 85 кв.м се оферира на цена от 160 000 EUR. Имотът е с три спални и се намира в сграда строена през 2011 г.

Българите също така проявяват интерес и към придобиването на имоти в Испания, Италия и Франция. Къща в Испания може да се купи срещу прилична цена. Каква е тя може да видите ТУК. Големината й е 75 кв.м и се в град Пиера, на запад от Барселона.

За разлика от Гърция и Испания, където се наблюдава богато предлагане на всякакви видове жилищни имоти в почти всички краища на страните, то в Италия офертите са по-малко. Така например, къща разположена в Лука, може да се купи срещу 850 000 EUR. Имотът е с площ 280 кв.м и се предлага напълно обзаведен. Къщата е строена през 20-те години на миналия век. Разполага с двор от 3 декара. В столицата Рим и в предградията й също могат да се намерят малки и в отлично състояние апартаменти.

Или нови модерно обзаведени жилища, или стари къщи типични за своето време са имотите, които основно се предлагат във Франция. Къща в близост до Момпелие се оферира на цена от 420 000 EUR. На разгъната застроена площ от 126 кв.м са разположени 6 стаи. Имотът, който е в етап на строеж е разположен на парцел от 610 кв.м. Цената е 420 000 EUR.

Вижте нашите оферти от Гърция за продажба и под наем

Ръководсто за покупка в Гърция - изпратете запитване


Вижте нашите оферти във Франция за продажба и под наем

Вижте нашите оферти от Испания за продажба и под наем

Вижте нашите оферти от Италия за продажба и под наем


  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Избрах БП от много други компании основно заради смислената и подробна информация за имоти. Писах на ...
Бих искал да благодаря на BULGARIAN PROPERTIES и особено на Сергей Пеловски за съдействието при ...
Бих искал да благодаря на Виктор Вучелийски и неговия екип за продажбата на нашия апартамент във ...
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Последни Новини
В-к Капитал: Спокойствие на жилищния пазар след години на ръст

18/Март/2019
capital.bg

Вижте как авторитетният икономическият седмичник обобщи пазара в София и какво споделиха мениджърите на BULGARIAN PROPERTIES и другите реномирани имотни агенции като статистики, тенденции и очаквания за 2019 г.

След поредната силна година пазарът на жилища в София тръгва към застой. Първите симптоми са още от края на миналата година - по-бавни сделки, по малко ипотеки, огромен брой... прочети повече

Последни регионални новини
Вечният въпрос на Хамлет звучи на 45 езика в Малката базилика в Пловдив

21/Февруари/2019
http://bnr.bg/

Международният ден на майчиния език, ще бъде отбелязан в Пловдив с четене на Шекспир на повече от 45 езика. Празникът ще се състои тази вечер в Малката базилика в Пловдив и се организира от Българо-турския литературен клуб.

Денят на майчиния език се чества ежегодно по света от 2000 г. с цел насърчаване на многоезичието и културното многообразие, а датата е избрана от ЮНЕСКО неслуча... прочети повече

Знаете ли, че?
€3.6 млн. за най-скъпата къща у нас

05/Март/2019
telegraph.bg

3,6 милиона евро струва най-скъпата къща в България в момента, която е пусната за продан в началото на 2019 г.

Луксозният имот на два етажа в столичния квартал „Бояна“ е развълнувал американското издание „Ню Йорк таймс“. В последния си брой те публикували статия за жилищния пазар в Бъл... прочети повече