МЕДИИТЕ ЗА НАС

Къде в чужбина българите купуват имоти

http://fakti.bg/

Инвестицията в недвижим имот продължава да е една от най-сигурните. Това вече се осъзнава не само от по-богатите, но и тези, които са спестили малко повече пари и искат да ги вложат в нещо сигурно. Освен в България все по-често българските купувачи се оглеждат за покупка и извън пределите на родината. Отговорът на въпроса къде най-често търсят имот може да се намери в статистиката кои места най-много се посещават от българи. На първо място това е съседна Гърция. Оказва се, че близо 90% от покупките, които се реализират зад граница са именно там. „Българите с всяка изминала година все по-масово се насочват за летен туризъм към Халкидики и други райони на Северна Гърция и именно там е концентрирано търсенето на ваканционни имоти за покупка”, казват специалисти от агенция Bulgarian Properties.

Кризата през 2015 г. накара част от българите да изчакат, за да видят с колко ще се понижат цените. Спадът беше в рамките на около 8%. Към момента вече се наблюдава засилен интерес към имоти в Гърция. „От няколко седмици виждаме отчетлив ръст на запитванията, започват пътуванията до Гърция за почивка и огледи на имоти и сезонът постепенно набира скорост”, обясняват от компанията за недвижими имоти и прогнозират, че през тази година интересът към покупка на имот в южната ни съседка ще бъде голям и ще има много добри предложения.

Има предложения както за имоти на брега на морето, така и в столицата Атина, сочи справка в специализирания сайт imot.bg. Така например, 3-стаен апартамент с разгъната застроена площ от 170 кв.м. в гръцката столица може да се купи срещу 390 000 EUR. Разположен е на третия етаж в страда строена през 1965 г. Значително по-ниски са цените на жилищата в съседните на Атина градчета. В Геракас, разположен на североизток от гръцката столица, апартамент с РЗП 85 кв.м се оферира на цена от 160 000 EUR. Имотът е с три спални и се намира в сграда строена през 2011 г.

Българите също така проявяват интерес и към придобиването на имоти в Испания, Италия и Франция. Къща в Испания може да се купи срещу прилична цена. Каква е тя може да видите ТУК. Големината й е 75 кв.м и се в град Пиера, на запад от Барселона.

За разлика от Гърция и Испания, където се наблюдава богато предлагане на всякакви видове жилищни имоти в почти всички краища на страните, то в Италия офертите са по-малко. Така например, къща разположена в Лука, може да се купи срещу 850 000 EUR. Имотът е с площ 280 кв.м и се предлага напълно обзаведен. Къщата е строена през 20-те години на миналия век. Разполага с двор от 3 декара. В столицата Рим и в предградията й също могат да се намерят малки и в отлично състояние апартаменти.

Или нови модерно обзаведени жилища, или стари къщи типични за своето време са имотите, които основно се предлагат във Франция. Къща в близост до Момпелие се оферира на цена от 420 000 EUR. На разгъната застроена площ от 126 кв.м са разположени 6 стаи. Имотът, който е в етап на строеж е разположен на парцел от 610 кв.м. Цената е 420 000 EUR.

Вижте нашите оферти от Гърция за продажба и под наем

Ръководсто за покупка в Гърция - изпратете запитване


Вижте нашите оферти във Франция за продажба и под наем

Вижте нашите оферти от Испания за продажба и под наем

Вижте нашите оферти от Италия за продажба и под наем


  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Искам да изкажа благодарност от работата си с Любин Чаков. Показа изключително професионално ...
Пожелаваме успешно завършване на Vitosha View, също така и на бъдещи проекти. Пожелаваме повече ...
Здравейте. Останах изключително доволен и приятно изненадан от коректността и бързодействието на ...
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Последни Новини
Апартаментите носят доходност от 5%

04/Юни/2019
Труд, 04.06.2019, с. 20

Ниските лихви по кредитите, постоянно увеличаващото се население на София, по-високите заплати и по-малкият брой нови сгради по време на така наречената криза, дадоха своето отражение на пазара на имоти и повишиха както продажните цени, така и наемните нива.

Покупко-продажбата на имот е едно от най-важните събития в живота на българина. Всеки се стреми да вземе възможно най-правилно... прочети повече

Последни регионални новини
Пловдивска област е на седмо място в страната по размер на средна месечна работна заплата

16/Май/2019
focus-radio.net, 15.05.2019

По размер на средната месечна работна заплата през първото тримесечие на 2019 година, Пловдивска област заема седмо място сред всички 28 области в страната.

Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Валентин Точев, главен експерт в Териториалното статистическо бюро-Юг. С най-висока средна месечна работна заплата е област София – 1 656 лв., а с най-ниска е област Благоевград – 779 лв. прочети повече

Знаете ли, че?
Почивка за руските купувачи

07/Май/2019
Капитал, 03.05.2019, с. 43-45

Оплакването, че руснаците масово разпродават ваканционните си имоти в България и напускат страната, е силно преувеличено. Най-хиперболизираната версия е, че близо 70% от руските имоти по българското Черноморие са на пазара, и то на половин цена. Официалната статистика показва съвсем друга картина: 81... прочети повече