Високият сегмент на имотния пазар в Стара Загора буди интерес

2018-03-06   |  Политика, бр.717, 02.03.18, с. 27

Апартамент от 180 квадрата със собствен асансьор на 400 м от идеалния център в Стара Загора вече втора година чака купувач, който да е готов да брои 310 000 евро. Жилището е на последния етаж на нова 5-етажна тухлена кооперация, обзаведен е с мебели последен писък на модата, разполага със самостоятелно отопление на газ.

Кооперацията е на сравнително тиха уличка, в близост има разнообразни магазини и други битови удобства, единственият проблем е липсата на места за паркиране, но пък съществува опция за покупка на отоплен гараж в самата сграда на цена от около 20 000 евро.

„Имаме множество запитвания, но след като чуят цената хората се отказват да водят разговор“, коментира брокерката Теменужка Михалева, която от 10 години е в бизнеса с недвижими имоти в района като част от екипа на една от най-големите компании – Bulgarian Properties. По собствените й наблюдения това е сред възможно най-скъпите имоти в Града на липите.

Вижте повече

През последните няколко години мечтаещите да се сдобият с луксозно изпълнен и обзаведен дом проявяват интерес основно към нови сгради в идеалния център и кварталите в близост до парк „Митрополит Методий Кусeв“ (Аязмото), на практика сделките, които се сключени в рамките на 40-60 000 евро.

Сред най-скъпите сделки в региона брокерите сочат продажбата на 3 селски къщи с общ двор и басейн в едно от селата в община Павел баня, където продавач и купувач си стиснали ръцете на финалните 225 000 евро.

Сред най-атрактивните е резиденция в района на казанлъшкото село Овошник с 20 стаи външен и вътрешен басейн, тенис кортове, и всички възможни екстри върху площ от 68,8 дка, която е оферирана срещу 12,6 млн. евро. Запознати с имота твърдят, че в рамките на резиденцията има православен параклис и семейно гробище. При освещаването на резиденцията, собственост на „Кълвача“ АД през 2007 г. бе съобщено, че в нея са били инвестирани малко над 9 млн. евро, като отоплението е от топлите минерални извори.

Вижте нашите оферти LUXURY SELECTION в района на Стара Загора

Разгледайте нашите предложения ново строителство в град Стара Загора


  прочети повече статии

Сподели
Сгради ново строителство с АКТ 16
Търсите ново строителство, но предпочитате завършено с Акт 16? Имаме го! Разгледайте нашата богата селекция от сгради ново строителство в София и цялата страна и изберете нов дом, изграден по съвременни стандарти и технологии, с възможност за ипотечно финансиране и готов за довършителни работи и обзавеждане. Вашето ново жилище ви очаква тук!
Вижте още
Tech Park Residence - жилища висок клас до парк, офис сгради и бул. Цариградско шосе
Градски жилища от ново поколение в бързо развиващия се район на София Тех Парк, близо до The Mall, множество офис сгради и бъдеща метростанция.
Вижте още

Изпратете запитване