МЕДИИТЕ ЗА НАС

Високият сегмент на имотния пазар в Стара Загора буди интерес

Политика, бр.717, 02.03.18, с. 27

Апартамент от 180 квадрата със собствен асансьор на 400 м от идеалния център в Стара Загора вече втора година чака купувач, който да е готов да брои 310 000 евро. Жилището е на последния етаж на нова 5-етажна тухлена кооперация, обзаведен е с мебели последен писък на модата, разполага със самостоятелно отопление на газ.

Кооперацията е на сравнително тиха уличка, в близост има разнообразни магазини и други битови удобства, единственият проблем е липсата на места за паркиране, но пък съществува опция за покупка на отоплен гараж в самата сграда на цена от около 20 000 евро.

„Имаме множество запитвания, но след като чуят цената хората се отказват да водят разговор“, коментира брокерката Теменужка Михалева, която от 10 години е в бизнеса с недвижими имоти в района като част от екипа на една от най-големите компании – Bulgarian Properties. По собствените й наблюдения това е сред възможно най-скъпите имоти в Града на липите.

Вижте повече

През последните няколко години мечтаещите да се сдобият с луксозно изпълнен и обзаведен дом проявяват интерес основно към нови сгради в идеалния център и кварталите в близост до парк „Митрополит Методий Кусeв“ (Аязмото), на практика сделките, които се сключени в рамките на 40-60 000 евро.

Сред най-скъпите сделки в региона брокерите сочат продажбата на 3 селски къщи с общ двор и басейн в едно от селата в община Павел баня, където продавач и купувач си стиснали ръцете на финалните 225 000 евро.

Сред най-атрактивните е резиденция в района на казанлъшкото село Овошник с 20 стаи външен и вътрешен басейн, тенис кортове, и всички възможни екстри върху площ от 68,8 дка, която е оферирана срещу 12,6 млн. евро. Запознати с имота твърдят, че в рамките на резиденцията има православен параклис и семейно гробище. При освещаването на резиденцията, собственост на „Кълвача“ АД през 2007 г. бе съобщено, че в нея са били инвестирани малко над 9 млн. евро, като отоплението е от топлите минерални извори.

Вижте нашите оферти LUXURY SELECTION в района на Стара Загора

Разгледайте нашите предложения ново строителство в град Стара Загора


  прочети повече статии

Коментари от клиенти
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И УСПЕХ В РАБОТАТА! ...
Ha финала сме на сделка за продажба на имот чрез Бългериан Пропертис. Имах късмет и попаднах на адв. ...
От сърце благодаря за съдействието и експедитивната работа на екипа, който работи по нашата продажба ...
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Най-продаваният комплекс в София!
Последни Новини
Пазарът на имоти 2019: За кого ще са плюс по-високите лихви

17/Януари/2019
dnevnik.bg

Ако през 2018 г. нуждаещите се от жилищен имот искаха да купят, а банките - да кредитират, то 2019-та се очертава като година на стабилност. Очакваното засилване на строгостта на банките при финансирането и повишението на лихвените нива покрай подготовката на България да влезе в чакалнята на еврозоната, ще балансират пазара, купувачите ще имат по-голям избор, а това ще успокои цените. Това сочат п... прочети повече

Последни регионални новини
Националното турне на „Палячи” пристига в Пловдив

22/Октомври/2018
http://bnr.bg

Световноизвестният тенор Калуди Калудов отбелязва в Пловдив 40 години на сцената с ролята на Канио в операта „Палячи“ от Леонкавало.

Новата продукция на Държавна опера-Стара Загора е съвместно с Академичен цирк „Балкански“ и ще бъде изпълнена тази вечер в шапитото на цирка, до Колодрума. Идеята за опера в цирка е на Калуди Калудов. В новата постановка пътуващата трупа е циркова и д... прочети повече

Знаете ли, че?
До 5 години ще имаме пълна информация за всеки имот

16/Ноември/2018
fakti.bg

До 5 години специализирани карти към кадастъра ще дават абсолютно всяка информация за имота. Те са необходими най-вече за планирането на различните видове зони и инвестиционни намерения и ще съдържат информация за строежи, съоръжения, сервитути, подземна и надземна инженерна инфраструктура, водни изт... прочети повече