МЕДИИТЕ ЗА НАС

Високият сегмент на имотния пазар в Стара Загора буди интерес

Политика, бр.717, 02.03.18, с. 27

Апартамент от 180 квадрата със собствен асансьор на 400 м от идеалния център в Стара Загора вече втора година чака купувач, който да е готов да брои 310 000 евро. Жилището е на последния етаж на нова 5-етажна тухлена кооперация, обзаведен е с мебели последен писък на модата, разполага със самостоятелно отопление на газ.

Кооперацията е на сравнително тиха уличка, в близост има разнообразни магазини и други битови удобства, единственият проблем е липсата на места за паркиране, но пък съществува опция за покупка на отоплен гараж в самата сграда на цена от около 20 000 евро.

„Имаме множество запитвания, но след като чуят цената хората се отказват да водят разговор“, коментира брокерката Теменужка Михалева, която от 10 години е в бизнеса с недвижими имоти в района като част от екипа на една от най-големите компании – Bulgarian Properties. По собствените й наблюдения това е сред възможно най-скъпите имоти в Града на липите.

Вижте повече

През последните няколко години мечтаещите да се сдобият с луксозно изпълнен и обзаведен дом проявяват интерес основно към нови сгради в идеалния център и кварталите в близост до парк „Митрополит Методий Кусeв“ (Аязмото), на практика сделките, които се сключени в рамките на 40-60 000 евро.

Сред най-скъпите сделки в региона брокерите сочат продажбата на 3 селски къщи с общ двор и басейн в едно от селата в община Павел баня, където продавач и купувач си стиснали ръцете на финалните 225 000 евро.

Сред най-атрактивните е резиденция в района на казанлъшкото село Овошник с 20 стаи външен и вътрешен басейн, тенис кортове, и всички възможни екстри върху площ от 68,8 дка, която е оферирана срещу 12,6 млн. евро. Запознати с имота твърдят, че в рамките на резиденцията има православен параклис и семейно гробище. При освещаването на резиденцията, собственост на „Кълвача“ АД през 2007 г. бе съобщено, че в нея са били инвестирани малко над 9 млн. евро, като отоплението е от топлите минерални извори.

Вижте нашите оферти LUXURY SELECTION в района на Стара Загора

Разгледайте нашите предложения ново строителство в град Стара Загора


  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Уважаеми ръководители на компания BULGARIAN PROPERTIES! Ние сме семейство от Израел, Алекс и Натали ...
Благодарности за отзивчивостта и професионализма на Беляна Петкова - офис Пловдив. Пожелавам и ...
Закупихме имот на Южното Черноморие със съдействието на брокер Иван Кунев и сме изключително доволни ...
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Последни Новини
Жилищата в София стават по-достъпни

08/Март/2019
Катерина Ковачева, вестник Труд

Жилищата в София стават все по-достъпни за купувачите. За покупката на един квадратен метър от апартамент в столицата през последното тримесечие на 2018 г. са необходими 1,42 средни за града заплати, показват изчисления на брокери на имоти. Това е по-малко спрямо нивата от 1,45-1,47 заплати за квадрат в предходните тримесечия на 2018 г. Това означава, че имотите в София са станали по-достъпни в ср... прочети повече

Последни регионални новини
На 3 март варненци могат да се включат в българската история по нетрадиционен начин

22/Февруари/2019
https://www.moreto.net

Фото ателие "Сподели историята" ще се състои във Военноморския музей навръх 3 март - Деня на Освобождението.

От 11 часа, в специална дигитална среда посетителите на музея ще могат да застанат редом и да се снимат до исторически личности като цар Борис III, Никола Вапцаров, морския капитан Васил Филев, офицери от щаба на флота. Или пък да се пренесат назад във времето на палубата на ... прочети повече

Знаете ли, че?
Това е имотът бижу за $4 милиона в Бояна, който очарова Ню Йорк таймс

05/Март/2019
flagman.bg

Едно от най-реномираните издания в САЩ, а и по света - "Ню Йорк таймс" обръща внимание на ръста на цените на недвижимите имоти в България. В обширен обзор по темата, озаглавен: "На лов за къщи в България", авторите отбелязват, че новото строителство у нас се развива благодарение на ниските лихви, а к... прочети повече