Високият сегмент на имотния пазар в Стара Загора буди интерес

2018-03-06   |  Политика, бр.717, 02.03.18, с. 27

Апартамент от 180 квадрата със собствен асансьор на 400 м от идеалния център в Стара Загора вече втора година чака купувач, който да е готов да брои 310 000 евро. Жилището е на последния етаж на нова 5-етажна тухлена кооперация, обзаведен е с мебели последен писък на модата, разполага със самостоятелно отопление на газ.

Кооперацията е на сравнително тиха уличка, в близост има разнообразни магазини и други битови удобства, единственият проблем е липсата на места за паркиране, но пък съществува опция за покупка на отоплен гараж в самата сграда на цена от около 20 000 евро.

„Имаме множество запитвания, но след като чуят цената хората се отказват да водят разговор“, коментира брокерката Теменужка Михалева, която от 10 години е в бизнеса с недвижими имоти в района като част от екипа на една от най-големите компании – Bulgarian Properties. По собствените й наблюдения това е сред възможно най-скъпите имоти в Града на липите.

Вижте повече

През последните няколко години мечтаещите да се сдобият с луксозно изпълнен и обзаведен дом проявяват интерес основно към нови сгради в идеалния център и кварталите в близост до парк „Митрополит Методий Кусeв“ (Аязмото), на практика сделките, които се сключени в рамките на 40-60 000 евро.

Сред най-скъпите сделки в региона брокерите сочат продажбата на 3 селски къщи с общ двор и басейн в едно от селата в община Павел баня, където продавач и купувач си стиснали ръцете на финалните 225 000 евро.

Сред най-атрактивните е резиденция в района на казанлъшкото село Овошник с 20 стаи външен и вътрешен басейн, тенис кортове, и всички възможни екстри върху площ от 68,8 дка, която е оферирана срещу 12,6 млн. евро. Запознати с имота твърдят, че в рамките на резиденцията има православен параклис и семейно гробище. При освещаването на резиденцията, собственост на „Кълвача“ АД през 2007 г. бе съобщено, че в нея са били инвестирани малко над 9 млн. евро, като отоплението е от топлите минерални извори.

Вижте нашите оферти LUXURY SELECTION в района на Стара Загора

Разгледайте нашите предложения ново строителство в град Стара Загора


  прочети повече статии

Сподели
Нова вълна морски оферти - 2019 г.!
Купете собствен имот на морето и се радвайте на дългите и слънчеви летни дни! Атрактивни цени, започващи от 15 000 евро за обзаведено студио, които всеки може да си позволи. Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Borovets Gardens 2 - втора фаза на популярния комплекс
Почувствайте се у дома в Боровец! Изберете своя ваканционен дом във втората фаза на популярния комплекс BOROVETS GARDENS! Стартирало строителство, налични разнообразни апартаменти на атрактивни цени.
Вижте още

Изпратете запитване

Намерете вашия имот при максимален избор
Изберете каква маркетингова комуникация желаете да получавате от нас: