Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Кои са най-търсените квартали за покупка на имот в София

2016-11-03   |  profit.bg

Кои са най-търсените квартали за новодомците в столицата? Отговорът на този въпрос ни дава нов анализ от BULGARIAN PROPERTIES.

Кв. „Кръстова вада“ и районите по протежението на бул. „Черни връх“ и около мол Paradise продължават да привличат особено голям интерес, който е допълнително подпомогнат от откриването на новата метростанция. Развитието на този район е достатъчно видимо и той вече се установи като един от най-предпочитаните райони в София поради комбинация от наличие на метро, близост до Южния парк, търговски център с магазини и удобства за живущите.

Вижте имоти в кв. Кръстова вада

Друг район около Южния парк, който е изключително атрактивен за купувачите, е квартал Гоце Делчев - наличието на голямо търсене и ограниченото предлагане в този район доведе до продажби на по-високи от средните за София цени - над 1000 евро/кв.м.

Вижте имоти в кв. Гоце Делчев

Кв. „Манастирски ливади“ в последните месеци също привлича голям интерес от страна на купувачите. Постепенно се изчиства лошия имидж на квартала на презастроен и без инфраструктура, тъй като предходната вълна ново строителство вече е абсорбирана, инфраструктурата и цялостният облик на квартала постепенно се подобрява. Наред с това започна нова вълна ново строителство, голяма част от което вече е в напреднал етап и е на цени от около 800 евро/кв. м, които са привлекателни и достъпни за купувачите и особено за тези, които търсят по-просторни жилища.

Вижте имоти в кв. Манастирски ливади

Квартал „Витоша“ е друг квартал с преобладаващо ново строителство, който през последните месеци започва да привлича все по-голям интерес. Цените на имотите (от около 750 евро/кв. м за ново строителство) и близостта до основни пътни артерии и сравнително бързото придвижване до централните градски части са сред основните причини за това.

Вижте имоти в кв. Витоша

Към тези тенденции можем да добавим и Студентски град, в който има ясно обособени зони с развиващо се ново строителство на изгодни цени, което също представлява интерес за купувачите, особено за младите семейства.

Вижте имоти в Студентски град

Лозенец и Център продължават да държат лидерството по най-високи цени на жилищата – средната покупна цена през изминалите месеци там е между 1 200 и 1 500 евро/кв. м. Към тях можем да добавим и традиционно скъпите и предпочитани квартали Иван Вазов и Изток, в които цените на имотите са на сходни нива.

Вижте имоти в кв. Лозенец

Вижте нашите топ оферти ново строителство в София



  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване