Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Нашенци само питат за гръцките съкровища

2015-07-27   |  Преса, 25.07.15

Гръцките острови засега остават тера инкогнита за българските паралии. Това показа справка на „Преса“ сред имотни посредници, които работят на пазара в южната ни съседка.

„Засичаме периодичен интерес още от 2006 г. Търсенето е от заможни българи, от хора с възможности, които следят отблизо случващото в Гърция. Новината, че поредната световна знаменитост си е купила гръцки остров действа като лакмус за запитванията. Но за конкретни сделки нямаме информация“, коментира Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

По данни на компанията разходите за покупка на имот в Гърция са между 10 и 12% от продажната цена на имота. В тази сума влизат нотариални такси, адвокатски хонорар, такса вписване, превод на документи, комисиона за брокера и други дължими такси при прехвърляне на собствеността. След придобиването на имота собственикът дължи и годишен данък, който зависи от куп фактори - в коя община (дем) се намира, какво е точното му местоположение, характеристиките на имота и т.н. Например за вила на Халкидики с цена 200 000 евро годишният данък е 500-600 евро.

Вижте нашите оферти от Гърция

Ръководсто за покупка в Гърция - изпратете запитване

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване