МЕДИИТЕ ЗА НАС

bTV: Недвижимите имоти започват отново да поскъпват

www.btvnovinite.bg, 27.11.2014

В репортаж за това накъде вървят цените на имотите, bTV потърси мнението на изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

Пазарът на недвижимите имоти бавно излиза от кризата, а цените отново тръгват нагоре. Падащите цени на имотите, причинени от бума в строителството, вече изглеждат в миналото. Бавно, но сигурно, цените на недвижимите имоти започват да се стабилизират и дори покачват.

Ивелина Стаменова търси идеалния апартамент вече година. „Прави ми впечатление, че цените растат. Смятам, че ще растат още и всъщност бързам вече да купя”, казва тя.

Увеличеният брой огледи за седмица подсказват на консултанта Златка Кантарджиева, че търсенето ще оскъпи имотите. „Все повече хора решават да изтеглят кредит и да изплащат заем, вместо да плащат наем”, коментира тя.

Причината е, че хората все повече виждат в недвижимите имоти алтернатива на парите си в банката.

„За сравнение доходността от покупката на имоти и отдаването им под наем е около два пъти по-висока на годишна база, отколкото доходността от банковите депозити”, обяснява Александър Бочев от Национално сдружение „Недвижими имоти”.

Друга част от хората просто са решили да изтеглят парите си и да купят имот. „Това, което се случи с КТБ повлия за определен период от време, сега ще повлияе за определен период от време, докато парите си намерят мястото. Не е дългосрочна тенденция”, коментира и Ирена от сдружението.

Според кредитни консултанти ипотечните кредити за скочили с над 10% през есента.

„Така че щом този индикатор е в положителна посока, можем да говорим, че и пазара на имоти трайно и все по-уверено излиза от кризата”, смята Изпълнитeлният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

Не в отдалечените квартали, а в абсолютния център на София, купувач за луксозния си апартамент от около 200 квадрата очаква Христо Запрянов. Той също е избрал сегашния момент за продажба заради края на поевтиняването.

„Ние трябва да се съобразяваме, че този бум, навремето, който беше, когато примерно в Докторката градина се плащаше по 8000 евро на квадрат, вече го няма”, каза той.

Въпреки цената от над 400 000 евро Запранов, вече е показвал апартамента на десетки купувачи и очаква скоро да сключи изгодна сделка.

Вижте нашите топ обяви от София

Информация за ипотечни кредити

Гледайте репортажа, излъчен в новините по bTV:Вижте най-новите ни обяви от София

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Приемете моите най-сърдечни пожелания за рождения ви ден. Пожелавам непрестанно развитие на фирмата ...
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И УСПЕХ В РАБОТАТА! ...
Здравейте г-н Вучелийски, Бих искала да отправя най- сърдечни благодарности към Вас и брокера ...
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Последни Новини
Как изглежда имотът, очаровал Ню Йорк Таймс? Вижте в репортаж на Bulgaria ON AIR (видео)

12/Март/2019
Bulgaria ON AIR

Луксозната къща от нашето портфолио от елитни имоти в София, която беше представена наскоро от Ню Йорк Таймс, бе показана в ефира на Bulgaria ON AIR в предаването "България сутрин" с водещи Гергана Венкова и Златимир Йочев.
Оригиналната публикация можете да прочетете тук

Разгледайте информация за този уникален имот тук

Изкуство и дизайн се преплитат в тази лукс... прочети повече

Последни регионални новини
Кранове под липите

08/Март/2019
Капитал,специално издание «Градове», 01.03.2019, с. 33-34

Ръстът на строителството през добрата 2018 г. не подмина Стара Загора. Най-много се строят жилищни сгради и сгради със смесено предназначение. Само в пространството между кръговото кръстовище на бул. "Славянски" и Руския пазар в града се строят седем нови жилищни кооперации. Подобно е положението и в кварталите, както и в централната градска част. Утвърдените строителни фирми успяват да продадат о... прочети повече

Знаете ли, че?
€3.6 млн. за най-скъпата къща у нас

05/Март/2019
telegraph.bg

3,6 милиона евро струва най-скъпата къща в България в момента, която е пусната за продан в началото на 2019 г.

Луксозният имот на два етажа в столичния квартал „Бояна“ е развълнувал американското издание „Ню Йорк таймс“. В последния си брой те публикували статия за жилищния пазар в Бъл... прочети повече