МЕДИИТЕ ЗА НАС

bTV: Недвижимите имоти започват отново да поскъпват

www.btvnovinite.bg, 27.11.2014

В репортаж за това накъде вървят цените на имотите, bTV потърси мнението на изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

Пазарът на недвижимите имоти бавно излиза от кризата, а цените отново тръгват нагоре. Падащите цени на имотите, причинени от бума в строителството, вече изглеждат в миналото. Бавно, но сигурно, цените на недвижимите имоти започват да се стабилизират и дори покачват.

Ивелина Стаменова търси идеалния апартамент вече година. „Прави ми впечатление, че цените растат. Смятам, че ще растат още и всъщност бързам вече да купя”, казва тя.

Увеличеният брой огледи за седмица подсказват на консултанта Златка Кантарджиева, че търсенето ще оскъпи имотите. „Все повече хора решават да изтеглят кредит и да изплащат заем, вместо да плащат наем”, коментира тя.

Причината е, че хората все повече виждат в недвижимите имоти алтернатива на парите си в банката.

„За сравнение доходността от покупката на имоти и отдаването им под наем е около два пъти по-висока на годишна база, отколкото доходността от банковите депозити”, обяснява Александър Бочев от Национално сдружение „Недвижими имоти”.

Друга част от хората просто са решили да изтеглят парите си и да купят имот. „Това, което се случи с КТБ повлия за определен период от време, сега ще повлияе за определен период от време, докато парите си намерят мястото. Не е дългосрочна тенденция”, коментира и Ирена от сдружението.

Според кредитни консултанти ипотечните кредити за скочили с над 10% през есента.

„Така че щом този индикатор е в положителна посока, можем да говорим, че и пазара на имоти трайно и все по-уверено излиза от кризата”, смята Изпълнитeлният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

Не в отдалечените квартали, а в абсолютния център на София, купувач за луксозния си апартамент от около 200 квадрата очаква Христо Запрянов. Той също е избрал сегашния момент за продажба заради края на поевтиняването.

„Ние трябва да се съобразяваме, че този бум, навремето, който беше, когато примерно в Докторката градина се плащаше по 8000 евро на квадрат, вече го няма”, каза той.

Въпреки цената от над 400 000 евро Запранов, вече е показвал апартамента на десетки купувачи и очаква скоро да сключи изгодна сделка.

Вижте нашите топ обяви от София

Информация за ипотечни кредити

Гледайте репортажа, излъчен в новините по bTV:Вижте най-новите ни обяви от София

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Изпозувам BulgarianProperties за отдаване имоти под наем.Впечатлен съм от високо професионалната и ...
Това е втората ми покупка на имот с BULGARIAN PROPERTIES. Този път използвахме услугите на ...
Ние искрено препоръчваме BULGARIAN PROPERTIES. Ние разбрахме, че те работят професионално, както ...
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Последни Новини
XI-ти Годишни награди на BULGARIAN PROPERTIES

20/Декември/2018

На празнична церемония в гр. София по време на тържеството за 15-тата ни годишнина BULGARIAN PROPERTIES връчи XI-тите си Годишни награди за постигнати най-добри резултати.

Представяме ви победителите за 2018 г.!

БРОКЕР НА ГОДИНАТА

• Голямата награда "Брокер на годината" за 2018 г. за втора поредна година получи Магдалена Тошева от Централен офис, София... прочети повече

Последни регионални новини
Фрагментите от Берлинската стена вече са в Пловдив

10/Януари/2019
Bnr.bg

На Римския стадион в Пловдив бе експонирана единствената пътуваща колекция от оригинални фрагменти от Берлинската стена. Пътуващата експозиция е създадена по повод 30-годишнината от падането на Берлинската стена, която се отбелязва през 2019 година, а откриването ѝ в Пловдив е на 12-и януари и е част от програмата за откриването на "Пловдив 2019".

Изложбата представя предшест... прочети повече

Знаете ли, че?
Оптимистични прогнози за ски сезона

22/Октомври/2018
Лилия Чалева, dir.bg

Оптимистични са прогнозите на туристическия бранш за предстоящия зимен сезон, досегашните записвания за Пампорово и Банско показват ръст от 15- 20 процента в сравнение с миналогодишните резервации за същия период. Това заяви Георги Пампоров, изпълнителен директор на Организацията за управление на тур... прочети повече