Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Новите жилища са хит в продажбите

2016-03-10   |  Стандарт, бр.8287

Продажбите на имоти в София от началото на годината до днес са нараснали почти двойно спрямо същия период на миналата година, сочат данни на Bulgarian Properties.

"Това се дължи основно на увеличението на продажбите на жилища ново строителство, които за тази година съставляват около 50% от общия брой продажби в София", каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на компанията.

По думите й, новото строителство съставляваше едва около 15% от продажбите в София за периода януари-март на 2015 г. Ръстът в покупките на жилища ново строителство е трикратен спрямо миналата година, а покупките "на зелено" бележат бум от почти нулев интерес през предходните години. Цените на имотите ново строителство започват от 800 евро/кв.м и надхвърлят 2000 евро/кв.м, като купувачите са активни във всички сегменти.

Най-често купувачите са млади семейства и хора над 40 год. със стабилен бизнес и доходи, които купуват както за собствено ползване, така и за инвестиция.Най-много се купуват двустайни жилища, но има голям интерес и към тристайни и многостайни, като при комплексите на зелено купувачите имат възможност да обединяват апартаменти с цел формиране на по-голямо жилище според техните нужди и тази възможност предизвиква доста голям интерес.

Очаква се подемът в жилищния пазар в София да продължи и през 2016 г. с нарастване на цените с около 7%.

Вижте нашите имоти ново строителство в София


  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване