Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Очакват ръст в цените на имотите в края на 2011 г.

2011-04-06   |  profit.bg, 05.04.2011

През следващите няколко месеца очакваме пазарът на имоти да се активизира на вече стабилизираните ценови нива и да нараснат обемите от продажби.

"Именно нарастването на обемите ще бъде един от първите сигнали за възстановяването на пазара от кризата, сподели през Profit.bg Полина Стойкова, оперативен директор на Bulgarian Properties.

При положително икономическо развитие и сбъдване на прогнозите за ръст от около 3% на икономиката, нашите очаквания са цените на имотите да започнат да нарастват от края на 2011 до пролетта на 2012 с 2-5% годишно.

През последните седмици се появи известна несигурност относно икономическото възстановяване в глобален план поради политическите и природни катаклизми и трудностите със справянето с дълговата криза в Европа.

Това може да забави темпа на възстановяване и да рефлектира върху пазара на недвижими имоти, като ефектите все още са трудно оценими.

В един по-песимистичен сценарий при забавяне на темповете на възстановяване и при спад на цените на имотите, какъвто някои анализатори прогнозират за развити пазари като този във Великобритания, е възможно цените на имотите в България да отбележат допълнителен спад от около 5%, преди да започне фактическото възстановяване от кризата.

Данните за първото тримесечие - икономически и за пазара на имоти, които ще започнат да излизат през следващите дни ще ни дадат допълнителна ориентация за това накъде върви пазарът на имоти през тази година, като предварителните данни сочат положително развитие и увеличаване на активността.

Разгледайте нашите ТОП ОФЕРТИ

  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване