МЕДИИТЕ ЗА НАС

Оставаме дестинация №1 за руснаците

Монитор, 07.2014

България продължава да е дестинация №1, където руснаците купуват жилище, за да живеят постоянно. След нас в топ 10 са Испания, Черна гора, Германия, Турция, Чехия, Латвия, Италия, Франция и САЩ, сочи класация на руския сайт РБК.

По данни на руското консулство във Варна 500 хил. са имотите, собственост на граждани на РФ, на територията на областите Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен. В тези райони постоянно живеят повече от 6 хиляди руснаци, а около
300 хил. посещават страната ни редовно.

По данни на BULGARIAN PROPERTIES към момента около три пети от купувачите на ваканционни имоти по Черноморието са руски говорещи. Преди време Москва въведе забраната руски държавни чиновници да притежават имоти зад граница. Според консултантската компания въпреки това към момента не се забелязва намаляване на руския интерес към българския пазар на недвижими имоти. Има само известно забавяне на сделки или отлагане, дължащо се повече на други фактори. Факт е, че има руснаци, които продават имотите си, но процентът им е минимален и не се забелязва тенденция за увеличение. Това се дължи най-вече на мотивите за придобиване на имотите.

Британците купуваха за инвестиция, докато руснаците купуват с емоция, със сърцето си. Най-много ваканционни имоти се купуват имоти в Слънчев бряг, Свети Влас, Равда, Поморие, Бургас, а също и на юг в Лозенец, Созопол и други курорти. Апартаментите на цени около 40 000 евро са най-продаваните през тази година по морето.

При ски курортите интересът е по-слаб, но е налице съживяване на интереса и от страна на български купувачи към Боровец. Руските купувачи предпочитат морето, а българите - Боровец и Пампорово. Има интерес и от страна на български купувачи към морските курорти, който очакваме да се засили през следващите месеци.

Междувременно стана известно, че към края на юни в предпочитанията на британците за покупка на имот зад граница, проучени от TheMoveChannel.com, България заема 11-то място в класацията, след като на два пъти от началото на годината беше до 10-о място. САЩ остават най-желаната от британците дестинация за покупка на ваканционен имот. Испания си е върнала втората позиция в класацията, следвана от Франция и Португалия. Петата позиция е за Бразилия.За първи път в топ 10 на класацията попада Полша, която е 10-а през юни - е най-високата позиция в подреждането, до която централноевропейската държава е достигала досега въпреки липсата на маркетингова активност по проектите.

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Наскоро купих къща в Банско за да прекарвам симната си почивка на това великолепно място. Въпреки че ...
Много експедитивни и работливи хора сте! Благодаря ви много за положените усилия и коректността! ...
Ние с мъжът ми купихме къща в близост до Пловдив, по интернет. Много ни помогна вашия мениджър в ...
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Последни Новини
В нови сгради купуват първо двустайните

19/Март/2019
Катерина Ковачева, Труд, 19.03.2019

Наличните двустайни апартаменти в сградите ново строителство се изчерпват най-бързо. През 2018 г. двустайните имат най-голям дял от закупените жилища като в София те формират около 65% от общия обем на сделките. 25% от закупените жилища са тристайни, а едностайните са 8%, разказаха брокери на имоти.

Средният размер на апартаментите в София е 80 кв. метра. Според сметките на брокерит... прочети повече

Последни регионални новини
На 3 март варненци могат да се включат в българската история по нетрадиционен начин

22/Февруари/2019
https://www.moreto.net

Фото ателие "Сподели историята" ще се състои във Военноморския музей навръх 3 март - Деня на Освобождението.

От 11 часа, в специална дигитална среда посетителите на музея ще могат да застанат редом и да се снимат до исторически личности като цар Борис III, Никола Вапцаров, морския капитан Васил Филев, офицери от щаба на флота. Или пък да се пренесат назад във времето на палубата на ... прочети повече

Знаете ли, че?
"Ню Йорк таймс" намери къща за 4 млн. долара в София

28/Февруари/2019
dnevnik.bg

Цените на недвижимите имоти в България бележат ръст, новото строителство се развива благодарение и на ниските лихви, а купувачи от чужбина заявяват интерес към покупки с инвестиционна цел. Тези характеристики на имотния пазар в България отбелязва "Ню Йорк таймс" в обширен обзор по темата.
прочети повече