МЕДИИТЕ ЗА НАС

Оставаме дестинация №1 за руснаците

Монитор, 07.2014

България продължава да е дестинация №1, където руснаците купуват жилище, за да живеят постоянно. След нас в топ 10 са Испания, Черна гора, Германия, Турция, Чехия, Латвия, Италия, Франция и САЩ, сочи класация на руския сайт РБК.

По данни на руското консулство във Варна 500 хил. са имотите, собственост на граждани на РФ, на територията на областите Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен. В тези райони постоянно живеят повече от 6 хиляди руснаци, а около
300 хил. посещават страната ни редовно.

По данни на BULGARIAN PROPERTIES към момента около три пети от купувачите на ваканционни имоти по Черноморието са руски говорещи. Преди време Москва въведе забраната руски държавни чиновници да притежават имоти зад граница. Според консултантската компания въпреки това към момента не се забелязва намаляване на руския интерес към българския пазар на недвижими имоти. Има само известно забавяне на сделки или отлагане, дължащо се повече на други фактори. Факт е, че има руснаци, които продават имотите си, но процентът им е минимален и не се забелязва тенденция за увеличение. Това се дължи най-вече на мотивите за придобиване на имотите.

Британците купуваха за инвестиция, докато руснаците купуват с емоция, със сърцето си. Най-много ваканционни имоти се купуват имоти в Слънчев бряг, Свети Влас, Равда, Поморие, Бургас, а също и на юг в Лозенец, Созопол и други курорти. Апартаментите на цени около 40 000 евро са най-продаваните през тази година по морето.

При ски курортите интересът е по-слаб, но е налице съживяване на интереса и от страна на български купувачи към Боровец. Руските купувачи предпочитат морето, а българите - Боровец и Пампорово. Има интерес и от страна на български купувачи към морските курорти, който очакваме да се засили през следващите месеци.

Междувременно стана известно, че към края на юни в предпочитанията на британците за покупка на имот зад граница, проучени от TheMoveChannel.com, България заема 11-то място в класацията, след като на два пъти от началото на годината беше до 10-о място. САЩ остават най-желаната от британците дестинация за покупка на ваканционен имот. Испания си е върнала втората позиция в класацията, следвана от Франция и Португалия. Петата позиция е за Бразилия.За първи път в топ 10 на класацията попада Полша, която е 10-а през юни - е най-високата позиция в подреждането, до която централноевропейската държава е достигала досега въпреки липсата на маркетингова активност по проектите.

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Ние сме горди собственици на красиво жилище, с уникална гледка. Искаме да кажем голямо "БЛАГОДАРЯ" ...
Аз получих първокласно обслужване от Силвия Гочева. Търсех апартамент във Варна и Силвия много ми ...
Благодаря ви много за бързото и компетентно прехвърляне на имота, който аз купих в град Обзор. Юрист ...
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Последни Новини
Имотите в Слънчев бряг през 2018 г. - нова вълна сделки

13/Декември/2018
Елена Макреева, регионален мениджър морски курорти

BULGARIAN PROPERTIES Ви предоставя имотни услуги на "едно гише", а нашите пазарни анализи са ценна част от нея. Днес ще Ви отведем до Слънчев бряг, където регионалният ни мениджър Елена Макреева ще Ви разкаже повече за пазара и отличните възможности, които Ви очакват там.

Купувате или продавате имот, можете да разчитате на нас!

---

Много интересно, разн... прочети повече

Последни регионални новини
Варна - шампион по построени жилища през това лято

08/Ноември/2018
Moreto.net, 07.11.2018 17:35

От новопостроените и влезли е експлоатация жилища в страната за месеците юли, август и септември т.г. най-висок е делът на тези с две стаи - цели 43.3%.

Това сочат предварителни данни на Националния статистически институт относно въведените в експлоатация новопостроени жилищните сгради и жилища през третото тримесечие на 2018 година.
От новопостроените жилища, влезли в експл... прочети повече

Знаете ли, че?
До 5 години ще имаме пълна информация за всеки имот

16/Ноември/2018
fakti.bg

До 5 години специализирани карти към кадастъра ще дават абсолютно всяка информация за имота. Те са необходими най-вече за планирането на различните видове зони и инвестиционни намерения и ще съдържат информация за строежи, съоръжения, сервитути, подземна и надземна инженерна инфраструктура, водни изт... прочети повече