Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Оставаме дестинация №1 за руснаците

2014-07-31   |  Монитор, 07.2014

България продължава да е дестинация №1, където руснаците купуват жилище, за да живеят постоянно. След нас в топ 10 са Испания, Черна гора, Германия, Турция, Чехия, Латвия, Италия, Франция и САЩ, сочи класация на руския сайт РБК.

По данни на руското консулство във Варна 500 хил. са имотите, собственост на граждани на РФ, на територията на областите Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен. В тези райони постоянно живеят повече от 6 хиляди руснаци, а около
300 хил. посещават страната ни редовно.

По данни на BULGARIAN PROPERTIES към момента около три пети от купувачите на ваканционни имоти по Черноморието са руски говорещи. Преди време Москва въведе забраната руски държавни чиновници да притежават имоти зад граница. Според консултантската компания въпреки това към момента не се забелязва намаляване на руския интерес към българския пазар на недвижими имоти. Има само известно забавяне на сделки или отлагане, дължащо се повече на други фактори. Факт е, че има руснаци, които продават имотите си, но процентът им е минимален и не се забелязва тенденция за увеличение. Това се дължи най-вече на мотивите за придобиване на имотите.

Британците купуваха за инвестиция, докато руснаците купуват с емоция, със сърцето си. Най-много ваканционни имоти се купуват имоти в Слънчев бряг, Свети Влас, Равда, Поморие, Бургас, а също и на юг в Лозенец, Созопол и други курорти. Апартаментите на цени около 40 000 евро са най-продаваните през тази година по морето.

При ски курортите интересът е по-слаб, но е налице съживяване на интереса и от страна на български купувачи към Боровец. Руските купувачи предпочитат морето, а българите - Боровец и Пампорово. Има интерес и от страна на български купувачи към морските курорти, който очакваме да се засили през следващите месеци.

Междувременно стана известно, че към края на юни в предпочитанията на британците за покупка на имот зад граница, проучени от TheMoveChannel.com, България заема 11-то място в класацията, след като на два пъти от началото на годината беше до 10-о място. САЩ остават най-желаната от британците дестинация за покупка на ваканционен имот. Испания си е върнала втората позиция в класацията, следвана от Франция и Португалия. Петата позиция е за Бразилия.За първи път в топ 10 на класацията попада Полша, която е 10-а през юни - е най-високата позиция в подреждането, до която централноевропейската държава е достигала досега въпреки липсата на маркетингова активност по проектите.

  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване