Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Отстъпките в офертните цени стават по-малки

2010-06-08   |  Пари, бр.105, 08.06.10

Отстъпките в офертните цени стават по-малки, показва проверка на в. „Пари". „Намаленията в цените вече са средно 10%, а преди процентът беше двоен", каза Никола Стоянов, управляващ директор на ЛУКС ИМОТИ.

Обяснение
Според него цените били паднали достатъчно много и дори вече са на дъното! „Вярвам, че оттук нататък по-големи спадове едва ли ще има", обясни Стоянов. В седмичния бюлетин на агенцията има 10 имота с намалени цени. 6 от обявите са за имоти за продажба, а останалите - за наем. Отстъпките в продажните цени са от 1.16 до 20%.

Чувствителност
„Хората започнаха да реагират много бързо на добрите и лошите новини. През април, когато имаше добри новини за икономиката в световен мащаб, имахме бум на продажбите от началото на кризата насам. През май, когато започнаха лошите новини за Унгария, хората се стреснаха и решиха да изчакат с покупката на имот", коментира Стоянов. Той обясни, че за пръв път купувачите се отказват, когато почти са стигнали до сделка. „Когато се говори за подобрение на икономиката, бързат да купуват, защото си мислят,че цените ще започнат да растат", обясни управляващият директор на Лукс Имоти.

Страната ни се оказва привлекателна за покупка на имот не само за англичани и руснаци. Данните на Бългериан Пропертис показват, че купуват и ирландци, австралийци, американци, дори и жители на Нова Зеландия.

Елитни
Освен масовите имоти, които остават търсени от хора с жилищни нужди, кризата не е попарила търсенето на луксозни имоти. То се е свило, но е останало стабилно, твърдят от бранша. „Има определена група от хора, които ценят точно тези имоти и не се отказват от сделка дори във времена като сегашните", каза Стоянов. Той каза, че елитните имоти се радвали на постоянно търсене. Купувачите на тези жилища са българи и рускоезични чужденци. Според Стоянов ще дойде време, когато луксозните апартаменти, къщи, вили и т.н. ще се обособят като отделен инвестиционен продукт и няма да се влияят от тенденциите за другите недвижимости.

Разгледайте нашите оферти на елитни имоти

  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване