Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Управляващите директори на ЛУКС ИМОТИ в интервю за Forbes за луксозните имоти в България

2012-01-24   |  Сп. Forbes, февруари 2012 г.

В броя си от месец февруари 2012 г. престижносто списание Forbes представя пазара на луксозни имоти с помощта на ЛУКС ИМОТИ (дъщерната фирма на BULGARIAN PROPERTIES, специализирана в продажбата на луксозни имоти в България и чужбина) и управляващия директор на фирмата Никола Стоянов и съдружника му и съсобственик на BULGARIAN PROPERTIES Михаил Чобанов.

Според Никола Стоянов през последните няколко години сделките с луксозни жилища са намаляли, но спад на цените на най-ексклузивните имоти няма. Това, което в момента е на пазара, държи цената си. Най-луксозните имоти се задържат известно време на пазара, но в крайна сметка се реализират на цена, близка до първоначално обявената.

Ето някои най-ексклузивните имоти в портфолиото на ЛУКС ИМОТИ:

Резиденция Аглика - бивша резиденция на Тодор Живков
Апартаменти в луксозната сграда Park Residence
Елитна планинска вила в Пампорово

В луксозния сегмент на имотния пазар сделките се сключват бавно, а участниците не са много. Кризата е усложнила условията на пазара, тъй като купувачите са станали по-внимателни към това, което купуват.

Според Михаил Чобанов причината не е липсата на пари и повечето сделки са кешови. Според наблюденията на двамата партньори голяма част от купувачите на луксозни имоти не разчитат на банково кредитиране, а на собствен паричен ресурс. Хората имат нужните финанси, но в случая по-скоро става дума за нерешителност, която ще продължи до стабилизирането на световните пазари.

Никола Стоянов и Михаил Чобанов не очакват съществени промени в сектора през 2012 г. Според техните наблюдения в един момент пазарът ще абсорбира истински луксозните имоти и ще има недостиг на такъв тип имоти.

В момента броят на чуждестранните купувачи е намалял за сметка на българските. Според управляващите директори на ЛУКС ИМОТИ основните купувачи на луксозни имоти в момента са от ИТ сектора, сектора на бързооборотните стоки и от аграрния сектор - успешни фермери, бизнесмени и др. Това са хора, които използват момента да си сменят жилището или да си купят второ.

Прочетете цялата статия в сп. Forbes в pdf формат

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване