Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Полина Стойкова пред Euronews Bulgaria: Цените на имотите не спадат, пазарът е много активен

2023-03-10   |  Диана Радева, Euronews Bulgaria

„Ръстовете в цените варират между 20-25% годишно при цената на имотите, тъй като те се оказаха единственото убежище за парите на хората. Ние наблюдаваме пазара вече 20 години и такива ръстове не сме наблюдавали през последното десетилетие. “

Това заяви в предаването „Добро утро, Европа“ Полина Стойкова – изпълнителен директор на агенция Bulgarian Properties.

По нейните думи вече 3 месеца от началото на годината пазарът е много активен и не може да се говори за спад на цените и обръщане на тренда.

Активен е пазарът в цялата страна, но в София е най-оживено. В курортите също е много активно. Има интерес и към селските къщи.

Стойкова допълни, че за момента пазарът е в добра форма, даже малко над нивата от преди началото на войната в Украйна.

„И от двата типа купувачи има – и такива, които търсят първо жилище, а и такива, които търсят такова за инвестиция“, коментира тя.

„Лихвите все още са около 3%, така че още е изгодно да се купува жилище с кредит“, прогнозира Стойкова.

Засега избягваме рецесията. За да има спад на цените на имотите, трябва да се случи нещо много сериозно, което да обърне тренда надолу. По-скоро очакваме във втората половина на годината да има забавяне на темпа на растеж.

„София е с най-високи цени за страната традиционно. Търси се предимно ново строителство. Няма достатъчно предлагане, а има засилено търсене. Затова има и сделки на много ранен етап от строителството. Не виждаме особена промяна спрямо предишните години. Като локации, разбира се южните квартали остават търсени, но все повече на преден план излиза широкият център и Банишора“, отбеляза Стойкова.

„Засега украинците у нас остават наематели, същото се случва и при руските граждани. Не се е променил броят на реализираните сделки. Българите движат пазара“, коментира още тя.

Целия разговор вижте във видеото:


Разгледайте нашите оферти ново строителство в София

Обявете имот за продажба с нас!

  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване