Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

По-голям избор на жилища и успокояване на цените прогнозират брокери за 2017 г.

2016-12-21   |  dnevnik.bg

По-голямо предлагане на нови и стари жилища, забавяне на ръста на цените и повече възможности за банково финансиране - това прогнозира за пазара на имотите в България през 2017 г. агенция Bulgarian Porperties.

През 2016 г. за пръв път от времената преди кризата увеличението на цените на имотите е с двуцифрен процент - в София с 12% при едва 6 на сто през 2015 г. Това е и първата година от 2008 г. досега с голям недостиг на качествено ново строителство.

Новите жилища са половината от сделките в София, а цените им са с около 80-100 евро на кв. м по-високи, отколкото на вторичния пазар. Заради последвалите много нови проекти се очаква на етапа на завършването им предлагането да се засили и възможностите за избор от страна на купувачите да се увеличат. Местното търсене прелива и към ваканционния пазар, където половината от сделките също са сключени с българи - изцяло нова тенденция на пазара, доминиран от 2003 г. досега отчужденци.

Причините за тазгодишния бум според брокерите на агенцията са ипотечното кредитиране, растежът на икономиката, нарастването на доходите, спадът в безработицата и вътрешната миграция към големите градове.

Вижте топ имоти ново строителство в София


  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване