Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Селският двор пак е привлекателен

2012-02-06   |  Банкер, бр.5, 03.02.12

Интересът към покупка на селски имоти се стабилизира още през 2010 г., продажбите нараснаха и през миналата година запазиха нивото си почти непокътнато. Това показват данните в годишния анализ на пазара на недвижими имоти в България, изготвен от „Бългериан Пропертис". Експертите добавят, че интересът на купувачите е насочен към по-скъпи селски къщи, които да са годни за живеене.

По тази причина се отчита и повишение на средните цени на сключените сделки спрямо тези от 2010 г. в повечето региони и най-вече в района на Варна и Велико Търново. Цените в района на Бургас и Стара Загора се задържат също на нивата от 2010 г., а в някои области като Пловдив, Ямбол, Кърджали и Плевен се наблюдава спад. Интересът към селата в Северозападна България остава минимален.

Средната цена на сключените сделки със селски имоти за 2011 г. е била 15 900 евро, което е с 37% повече спрямо 2010 година. В същото време сключените сделки със селски имоти са с 8% по-малко на годишна база.

Разгледайте всички наши оферти на селски къщи в България

  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още

Изпратете запитване