Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Над 20% ръст на сделките с недвижими имоти през 2011 г.

2012-02-17   |  Радио "Добруджа", 15.02.2012

Продажбата на земеделски земи беше хитът през 2011 година, заяви в предаването „Капитал” Полина Стойкова – оперативен директор в “Bulgarian Properties”. По думите й точно сделките със земеделски земи са в основата на отчетения ръст на пазара с недвижими имоти през миналата година. Увеличението е с около 22% спрямо 2010г, посочи Стойкова. Тя обаче направи уточнението, че този пазар касае основно по-големи инвеститори като арендатори или фондове.

В същото време се отчита спад на цените на апартаментите, като по данни на НСИ, средното понижение е 6%. Най-скъпи си остават жилищата в София и Варна – средно 750 евро на кв.м. В момента основните групи купувачи са българите, които търсят жилища и руснаци, които търсят апартаменти по Черноморието. В по-малките населени места търсенето е по-слабо. Средната цена там е около 250 евро на кв.м., като основно се сключват сделки до 25 000 евро. Добрич остава в сянката на Варна. Тук няма особено търсене на жилищни имоти. По тази причина понижението на цените в Добрич е 10%, каза Стойкова. По думите й има частично завишаване на интересът към селски имоти.

Няма интерес към купуване на площи за офиси или магазини, защото наемът излиза доста по-изгодно, обясни Стойкова. Според нея, въпреки че ипотечния кредит е един от основните фактори за движение на пазар на недвижими имоти, през последните години хората се страхуват да теглят кредити заради несигурност.

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване