Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Повече сделки в София

2017-10-27   |  http://fakti.bg

С 3.7% е нараснал броят на сделките с недвижими имоти в София през третото тримесечие на текущата година, сочат данните на Агенцията по вписвания. За разглеждания период в столицата са били сключени 6300 сделки срещу 6073 през същия на миналата година. По-малък е ръстът ако разглеждаме данните в национален мащаб. В Пловдив и Варна продажбите отчитат по-малко увеличение, а в Бургас се наблюдава леко увеличение.

Цените на жилищата в столицата вече достигат пределни нива, коментират специалисти. Това става след като през последните години се наблюдава общ ръст до 40%.

„Към момента пазарът е в баланс и се радва на отлични условия за покупко-продажби на имоти, със стабилно търсене и наличен избор от ново строителство, както и все повече качествени и адекватно оценени имоти на вторичен пазар”, коментират от агенция Bulgarian Properties. Темпът на ръст на цените в София се ускори през пролетта на 2016 г. и в продължение на една година нарастванията се движеха между 15 и 18%. През последните месеци растежът на цените се забавя.

Продължава благоприятното влияние върху търсенето на жилища. Сред тях са: добрите условия по кредитите, нарастване на средната работа заплата с София и спад в безработицата. Също така редица макроикономически фактори благоприятстват пазара на недвижими имоти. „Единственото, което все още липсва, а се търси и което се очаква да се появи през следващите месеци, са жилища в завършени сгради. Наличието на такъв продукт на пазара ще активизира и онези купувачи, които все още изчакват в търсене на нещо готово”, коментират от агенцията.

Вижте нашите имоти ново строителство в София


  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване