Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Полина Стойкова пред NOVA TV: Повишено търсене на къщи с двор и жилища в курортите

2021-02-01   |  Nova TV, предаването "Събуди се", 31.01.2021 г.


Във връзка с темата на NOVA относно засиления интерес към покупка на къщи на село и ваканционни апартаменти за живот на по-спокойно място и по-близо до природата, изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова MRICS беше гост на предаването "Събуди се" с водещ Мартина Ганчева.

Вижте какво сподели тя:

"Хитът на 2020 г. бяха къщите с двор. Такива най-много се търсят около големите градове от семейства с деца”, поясни Стoйкова. И допълни, че купувачите най-често търсят къщи, които нямат нужда от ремонт.

"Можем да разделим мотивите за покупка на селски къщи в две категории - едни са за постоянно живеене и те трябва да бъдат близо до града, за да може да се пътува всеки ден за работа или училище, а другите са в категорията ваканционни имоти и те може да са до около 2 часа път от населеното място, в което живеят купувачите."

"Ако през изминали години се продаваха къщи на село на средни цени около 20-25 000 евро, то през изминалата година средната цена се покачи до 35-40 000 евро", каза още тя.

"Засилен интерес има и към къщи в най-близките населени места до София, които на практика дават възможност за покупка на градска къща, която да е близо всички удобства на големия град."



"Много хора, които преди това са обмисляли покупката на имот извън града, намират повод в пандемията на направят тази крачка, за да подобрят своя стандарт на живот. През лятото се увеличиха и покупките на имоти по морето, а също и в планинските курорти. Хората се замислиха относно възможностите да притежават ваканционни имоти, собствено място за отдих, които са в пределите на страната и могат често и лесно да бъдат посещавани.

От тази гледна точка България дава страхотни възможности с даденостите, с които разполага", обобщи Полина Стойкова.

Пълният разговор с интересни акценти за имотния пазар по време на пандемията можете да видите тук:



Апартаменти или къщи се търсят най-често?

Ще има ли нов бум на сделките за имоти в Банско? В курорта отчитат, че въпреки коронакризата или благодарение на нея, сделките за имотите се увеличават в последните месеци. Цените обаче също са по-високи, защото търсенето надвишава предлагането.


В момента най-активно имоти търсят българи, но брокерите в курорта забелязват и една любопитна тенденция – постепенното завръщане на англичаните, които след бума преди години, сега отново поглеждат към апартаментите в Банско.

Вижте нашите оферти за къщи на село

Разгледайте имоти в Банско

Вижте всичко в ски курортите

Подгответе се за лятото с нашите морски предложения


  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване