Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Предстои силен сезон за имотния пазар в ски курортите

2013-11-18   |  168 часа, 15.11.13

Имаме индикации за един силен сезон и в ски курортите, смятат от BULGARIAN PROPERTIES. Активността в Банско, Боровец и Пампорово е била сравнително висока и през летния сезон. Там продължава спадът в цените.

Понякога пролетта и лятото са по-активни сезони за продажба на имоти в ски курортите, отколкото зимата. Все пак условно най-динамични са месеците от януари до март. Според BULGARIAN PROPERTIES имотите в ски курортите най-трудно ще се възстановят от кризата. Това дава възможност за изгодни покупки, тъй като цените са в абсолютния си минимум.

Средната цена на продадените апартаменти в Банско за третото тримесечие на 2013 г. е 375 евро на кв. м. Сумата е с 6% по-ниска от предходния период. Средната цена на закупените апартаменти в Банско и Пампорово е 25 400 евро. През лятото на 2013 г. са сключени повече сделки в зимните курорти, отколкото през предходната година. Боровец продължава да държи най-високите цени и сделките са за около 600 евро/кв. м.

" Очакваме засилване на търсенето през зимата. Тогава пристига потокът от туристи и голяма част съчетават почивката и покупката на имоти", коментира Полина Стойкова. Отсега има заявки за януари и февруари. Купувачите в зимните курорти са разнообразни за разлика от тези по морето. Българите започват да се интересуват все повече от Банско, Пампорово и Боровец. Сред купувачите има британци и руснаци, както и единични случаи от други страни."Там аудиторията е по-широка, но интересът е по-слаб и няма такъв голям обем сделки. Затова цените са доста ниски", смята оперативният директор.

Българските купувачи се насочват основно към апартаменти на атрактивни цени - около 15-20 хил. евро. В повечето случаи се интересуват от имоти с една спалня, по-малки квадратури, тип хотелски. В този сегмент няма интерес към инвестиции, въпреки че цените са сравнително ниски и има перспектива за ръст в дългосрочен план." Ако купят жилище и го дадат под наем, най-доброто, което собствениците могат да постигнат засега, е да покрият разходите си по поддръжка. Не могат да разчитат на приходи", твърди оперативният директор. 80% от сделките в зимните ски курорти се сключват за апартаменти. Така е и по морето.

Летните ваканционни имоти
през 2013 г. продължават да привличат интерес. "Продажбите през третото тримесечие се увеличиха с около 20% на година и цените започнаха да се движат нагоре", изчисляват от BULGARIAN PROPERTIES. Стойността на продадените апартаменти в Слънчев бряг за този период е около 570 евро на кв.м спрямо 490 евро през 2012 г. Средната цена на закупените през 3-тото тримесечие апартаменти е 33 700 евро. Руските купувачи са най-активни и при покупката на селски имоти в страната. Те са около 30% от общия брой на купувачите за 3-тото тримесечие. Основният интерес е към селата около Бургас, Стара Загора, Пловдив и Ямбол. Втората по големина група купувачи на селски имоти са британците - 20%. През изминалото тримесечие те са се насочвали основно към селата около Велико Търново, Пловдив и Видин, казват от BULGARIAN PROPERTIES. Българските купувачи са едва 10% от купувачите на такива имоти.

Разгледайте нашите имоти в ски курорти за продажба и под наем

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване