Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Стойкова по Bloomberg TV: През 2016 очакваме ръст до 7% на имотния пазар

2016-03-07   |  bloombergtv.bg

Материал: bloombergtv.bg

Лихвите по ипотечните кредити паднаха под 6%, а банковото кредитиране е един от най-мощните стимули, които дават тласък на имотния пазар. Това каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES в отговор на въпроса дали ще се активизира пазарът на имоти в България. Ръстът на обема на отпуснатите кредити през 2015 е бил 22 %, а цените на имотите в София са нараснали с 6%, което означава, че имотният пазар е в подем. Средната цена на имотите в София е 800 евро за квадратен метър, уточни Полина Стойкова.

"Цените на закупените имоти "на зелено" не задължително са по-евтини, защото липсва достатъчно предлагане".

Стойкова каза, че не можем да говорим за бум в строителството: "Това е силно казано. Имахме пет-шест години, когато новите разрешителни за строеж намаляваха прогресивно. Сега те растат с двойни темпове, но тръгват от много ниска база. Процесът, обаче е индикатор за това, което се случва на пазара и какво да очакваме в обозримо бъдеще, до една-две години.

"Увеличението в строителството е крайно недостатъчно, за да задоволи търсенето".

"Селските имоти са на 80% по-ниски от предишните си нива", каза още експертът.

Между 4 и 7 процента ръст на имотния пазар през 2016 година прогнозира Полина Стойкова. "Ваканционните пазари ще се развият в положителна посока и може би това ще бъде най-успешната година от кризата насам".

Вижте интервюто, излъчено по BloombergTV:



Вижте нашите имоти ново строителство в София


  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване